Ingredientai:
Apie 300 g (1 vnt.) kiaulienos išpjovos
200 g bolivinės balandos
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1 raudona paprika
1 saliero stiebas
Alyvuogių aliejaus
Ciberžolės, druskos, pipirų, persilado, lauro lapų
Gaminimo eiga
1. Paruoškite bolivinę balandą – gerai perplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite pastovėti 10-15 minučių, tada nukoškite.
2. Pakepkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Supjaustykite kiaulieną mažais kubeliais. Įkaitinkite alyvuogių aliejų gilioje keptuvėje ar storadugniame puode ir apkepkite mėsą su prieskoniais, kol gražiai apskrus. Tada sudėkite tarkuotą morką ir susmulkintą papriką, salierą, kepkite dar kelias minutes. Pagardinkite prieskoniais. Geriausia viską apkepti atskirai ir dėti į stiklinį indą sluoksniuojant.
3. Suberkite bolivinę balandą ir supilkite verdant vandenį, kad nepilnai apsemtų. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 50 minučių stikliniame inde orkaitėje arba puode apie 30 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.