Ingredientai:
2 didelės raudonos paprikos
50 g fetos sūrio
1 česnako skiltelė
extra virgin alyvuogių aliejaus
šlakelis citrinos sulčių
druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių
Gaminimas:
1. Įkaitink orkaitę iki 200 °C (viršus + apačia).
2. Aptepk paprikas aliejumi ir dėk į kepimo skardą.
3. Kepk apie 30 min arba tol, kol odelė apdegs, o minkštimas suminkštės.
4. Išėmus – uždenk paprikas dubenyje arba dėk į plastikinį maišelį, kad "prakaituotų" – taip bus lengviau nulupti odelę.
5. Kai atvės – nulupk odelę, pašalink sėklas.
6. Sudėk visus ingredientus į indą (feta, kepta paprika, česnakas, alyvuogių aliejus, citrinos sultys, prieskoniai), gali sutrint šakute arba smulkintuvu.
7. Sutrink iki vientisos masės (arba palik šiek tiek tekstūros, jei patinka). Tzatziki padažas (tradicinis graikiškas)
Tzatziki padažas (tradicinis graikiškas)
Ingredientai:
400 g graikiško jogurto
1 nedidelis agurkas
1–2 skiltelės česnako
1-2 v.š. šaukštas extra virgin alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis citrinos sulčių
Druska pagal skonį
šviežių krapų arba mėtų
Gaminimas:
1. Agurką sutarkuok smulkiai, lengvai pasūdyk ir palik kelioms minutėms. Tuomet nuspausk skystį.
2. Jogurtą sumaišyk su tarkuotu agurku.
3. Įspausk česnaką, įpilk aliejaus, citrinos sulčių (arba acto) ir įberk druskos, pipirų.
4. Jei nori, įmaišyk kapotų krapų ar mėtų arba naudok džiovintas.
5. Leisk pastovėti šaldytuve bent 30 min., kad skoniai susimaišytų.
Baltosios pupelės su traškintais brokoliais
Ingredientai:
1 konservuotas arba virtas baltųjų pupelių indelis (apie 400 g)
1 vidutinis brokolis
Alyvuogių aliejaus
Prieskoniai pagal skonį: druska, pipirai, česnako milteliai, paprika
Gaminimo eiga:
1. Brokolį nuplauk ir supjaustyk nedideliais žiedynais. Sumaišyk su trupučiu alyvuogių aliejaus ir mėgstamais prieskoniais. Kepk oro gruzdintuvėje apie 10–12 min. 180–200 °C temperatūroje, kol taps traškūs ir šiek tiek apskrus.
2. Pupeles nusausink ir perplauk, jei naudoji konservuotas. Įkaitink keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakepink pupeles su prieskoniais (pvz., rūkyta paprika, česnako milteliai, druska), kol šiek tiek apskrus.
3. Į keptuvę su pupelėmis sudėk iškepusius brokolius, šiek tiek permaišyk ir viskas – patiekalas paruoštas!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.