Ramintos receptas: Šviežių burokėlių sriuba

Kategorija
Sriubos, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Burokėliai, Burokėlių sriuba, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs, Švieži burokėliai

Burokėliai yra didelis vitaminų šaltinis, kuriame gausu kalcio, geležies, vitaminų A ir C. Taip pat tai folio rūgšties šaltinis ir puikiai tiks skaidulų, mangano ir kalio atsargoms papildyti. Be galo skanu ir visai šeimai tai vienas mėgstamiausių sriubų variantų. Tausojantis; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažai druskos; daug daržovių; greitai pagaminama; augalinis.

Jums reikės:
  • 4-5 vnt. šviežių ekologiškų burokėlių (jei jauni stiebai, tai naudojame ir lapus);
  • 3-5 vnt. šviežių nedidelių ekologiškų bulvių;
  • 1 vnt. šviežios nedidelės ekologiškos morkos;
  • 1 vnt. ekologiško svogūno;
  • 3 vnt. ekologiškų česnakų skiltelių;
  • 300 ml ekologiško pomidorų padažo (tinka ir ekologiška pomidorų pasta, arba pačių trinti pomidorai);
  • Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • Šlakelio rapsų ekologiško nerafinuoto aliejaus.
Gaminimo eiga:
  • Pilame į puodą aliejaus ir pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką bei morką, vėliau dedame taip pat pjaustytas kvadratėliais bulves.
  • Pilame verdančio vandens ir dedame susmulkintus burokėlius bei beriame prieskonius. Pabaigoje dedame pomidorų padažą.
  • Uždengiame dantį ir verdame, kol daržovės tampa ne ištižusios, išlieka traškumas.
  • Jei norime šiek tiek sočiau, tai galime valgyti su graikišku jogurtu ar viso grūdo duonele. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą