Burokėliai yra didelis vitaminų šaltinis, kuriame gausu kalcio, geležies, vitaminų A ir C. Taip pat tai folio rūgšties šaltinis ir puikiai tiks skaidulų, mangano ir kalio atsargoms papildyti. Be galo skanu ir visai šeimai tai vienas mėgstamiausių sriubų variantų.
Tausojantis; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažai druskos; daug daržovių; greitai pagaminama; augalinis.
Jums reikės:
- 4-5 vnt. šviežių ekologiškų burokėlių (jei jauni stiebai, tai naudojame ir lapus);
- 3-5 vnt. šviežių nedidelių ekologiškų bulvių;
- 1 vnt. šviežios nedidelės ekologiškos morkos;
- 1 vnt. ekologiško svogūno;
- 3 vnt. ekologiškų česnakų skiltelių;
- 300 ml ekologiško pomidorų padažo (tinka ir ekologiška pomidorų pasta, arba pačių trinti pomidorai);
- Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- Šlakelio rapsų ekologiško nerafinuoto aliejaus.
Gaminimo eiga:
- Pilame į puodą aliejaus ir pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką bei morką, vėliau dedame taip pat pjaustytas kvadratėliais bulves.
- Pilame verdančio vandens ir dedame susmulkintus burokėlius bei beriame prieskonius. Pabaigoje dedame pomidorų padažą.
- Uždengiame dantį ir verdame, kol daržovės tampa ne ištižusios, išlieka traškumas.
- Jei norime šiek tiek sočiau, tai galime valgyti su graikišku jogurtu ar viso grūdo duonele. Skanaus!
Komentarų: