Ramintos receptas: Šviežių burokėlių sriuba

Burokėliai yra didelis vitaminų šaltinis, kuriame gausu kalcio, geležies, vitaminų A ir C. Taip pat tai folio rūgšties šaltinis ir puikiai tiks skaidulų, mangano ir kalio atsargoms papildyti. Be galo skanu ir visai šeimai tai vienas mėgstamiausių sriubų variantų. Tausojantis; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažai druskos; daug daržovių; greitai pagaminama; augalinis.

Jums reikės:
  • 4-5 vnt. šviežių ekologiškų burokėlių (jei jauni stiebai, tai naudojame ir lapus);
  • 3-5 vnt. šviežių nedidelių ekologiškų bulvių;
  • 1 vnt. šviežios nedidelės ekologiškos morkos;
  • 1 vnt. ekologiško svogūno;
  • 3 vnt. ekologiškų česnakų skiltelių;
  • 300 ml ekologiško pomidorų padažo (tinka ir ekologiška pomidorų pasta, arba pačių trinti pomidorai);
  • Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • Šlakelio rapsų ekologiško nerafinuoto aliejaus.
Gaminimo eiga:
  • Pilame į puodą aliejaus ir pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką bei morką, vėliau dedame taip pat pjaustytas kvadratėliais bulves.
  • Pilame verdančio vandens ir dedame susmulkintus burokėlius bei beriame prieskonius. Pabaigoje dedame pomidorų padažą.
  • Uždengiame dantį ir verdame, kol daržovės tampa ne ištižusios, išlieka traškumas.
  • Jei norime šiek tiek sočiau, tai galime valgyti su graikišku jogurtu ar viso grūdo duonele. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

3.5 4 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x