Ramintos receptas: Sveikuoliška duona su bolivine balanda ir sėklomis

Be glitimo, be miltų, be mielių, be kepimo miltelių, su daug sėklų, be galo maistinga ir sveika duona. Negana to labai greitai paruošiama! Išbandyk ir pasidalink kaip tau sėkėsi!

Ingredientai:
300 g bolivinės balandos
30 g chia sėklų
300 ml vandens
70 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
mažiau nei 0,5 a.š. druskos
30 ml agavų sirupo
Apie 100 g sėklų mišinio (aguonos, linų sėmenys, saulėgrąžų sėklos, ir t.t.)

Gaminimo eiga:
1. Paruoškite bolivinę balandą ir chia sėklas: vakare sumaišykite bolivinę balandą ir chia sėklas su 300 ml vandens. Palikite masę bręsti per naktį kambario temperatūroje.
2. Kitos dienos rytą pridėkite likusius ingredientus: įmaišykite alyvuogių aliejų, druską ir agavų sirupą.Sutrinkite iki dalinai vienalytės masės, dalis lieka bolivinės balandos grūdelių.
3. Sėklų mišinys: į mišinį įmaišykite dalį sėklų mišinio, paliekant dalį ant viršaus apibarstymui.
4. Kepimas: tešlą perkelkite į kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant viršaus likusias sėklas.Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite duoną apie 1,5 valandos arba kol duona taps auksinė ir traški.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x