Ramintos receptas: Lietuviška duona


Duonai reikės:

400 g viso grūdo Spelta miltų;

0,5 stiklinės avižų sėlenų;

0,5 stiklinės avižinių dribsnių;

0,5 stiklinės neraf. cukrau;

1,5 a.š. druskos;

sausų mielių;

įvairių sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, kmynų, kanapių, sezamo ir pan.);

500 ml vandens.

Gaminimo eiga

  1. Cukrų ir mieles išmaišome su šiltu (apie 20 laipsnių temperatūros) vandeniu iki putų susidarymo. Dedame miltus, druską, įmaišome sėklas, sėmenis, dribsnius.
  2. Paruoštą tešlą išminkome ir paliekame inde su dangčiu (apšlakstyta indas aliejumi), kad tešla pakiltų. Laukiame apie 2-3 val.
  3. Iškilus formuojame duonos formą ir dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba tiesiogiai į silikoninę formą. Kepame apie 40-50 min. 220 laipsnių temperatūroje.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x