Ramintos receptas: Lietuviška duona

Kategorija
Sveikas užkandis
Žymos:
Duona, duona sveikiau, duonos receptas, Lietuviška duona, naminė duona, paprastas receptas, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, sveika duona, Sveikatai palankus


Duonai reikės:

400 g viso grūdo Spelta miltų;

0,5 stiklinės avižų sėlenų;

0,5 stiklinės avižinių dribsnių;

0,5 stiklinės neraf. cukrau;

1,5 a.š. druskos;

sausų mielių;

įvairių sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, kmynų, kanapių, sezamo ir pan.);

500 ml vandens.

Gaminimo eiga

  1. Cukrų ir mieles išmaišome su šiltu (apie 20 laipsnių temperatūros) vandeniu iki putų susidarymo. Dedame miltus, druską, įmaišome sėklas, sėmenis, dribsnius.
  2. Paruoštą tešlą išminkome ir paliekame inde su dangčiu (apšlakstyta indas aliejumi), kad tešla pakiltų. Laukiame apie 2-3 val.
  3. Iškilus formuojame duonos formą ir dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba tiesiogiai į silikoninę formą. Kepame apie 40-50 min. 220 laipsnių temperatūroje.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x