Duonai reikės:
400 g viso grūdo Spelta miltų;
0,5 stiklinės avižų sėlenų;
0,5 stiklinės avižinių dribsnių;
0,5 stiklinės neraf. cukrau;
1,5 a.š. druskos;
sausų mielių;
įvairių sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, kmynų, kanapių, sezamo ir pan.);
500 ml vandens.
Gaminimo eiga
- Cukrų ir mieles išmaišome su šiltu (apie 20 laipsnių temperatūros) vandeniu iki putų susidarymo. Dedame miltus, druską, įmaišome sėklas, sėmenis, dribsnius.
- Paruoštą tešlą išminkome ir paliekame inde su dangčiu (apšlakstyta indas aliejumi), kad tešla pakiltų. Laukiame apie 2-3 val.
- Iškilus formuojame duonos formą ir dedame į kepimo skardą ant kepimo popieriaus arba tiesiogiai į silikoninę formą. Kepame apie 40-50 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!