Reikės:
500 g (1 ind.) juodųjų alyvuogių be kauliukų;
500 g (1 ind.) žaliųjų alyvuogių be kauliukų.
Marinatui reikės:
6 vnt. česnako skiltelių;
1 vnt. citrinos;
6 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
1 saujelės šviežių petražolių;
1 v.š. balzaminio acto;
1 v.š. sojų padažo;
1 v.š. medaus.
Gaminimo eiga
- Išspaudžiame citrinos sultis ir sumaišome su medumi, aliejumi, balzaminiu actu, sojų padažu, smulkintomis petražolėmis bei smulkintais (arba išspaustais) česnakais.
- Marinuojame alyvuoges paruoštu marinatu ir palaikome bent kelias valandas, tačiau geriausiai aromatas atsiskleistų laikant šaldytuve per naktį.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!