Daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus; vegetariškas; daug baltymų; greitai paruošiamas.
Keksiukams reikės:
360 g ekologiškos varškės (9 proc.);
6 vnt. ekologiškų kiaušinių;
200 g ekologiškų kvietinių miltų;
150 g ekologiško sviesto (82 proc.);
100 g ekologiškų viso grūdo kvietinių miltų;
70 g neraf. cukraus;
50 g šaldytų aviečių;
šiek tiek kepimo miltelių;
šiek tiek vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išsukame su cukrumi, o tada dedame varškę, kambario temperatūros sviestą ir viską gerai išmaišome elektriniu prietaisu.
- Kepimo miltelius sumaišome su kvietiniais miltais bei vaniliniu cukrumi.
- Šias dvi sausą ir šlapią mases sujungiame ir gerai sumaišome kartu.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame paruoštą masę į keksiukų formeles su sijonėliais arba be sijonėlių į silikonines formeles, ant viršaus dedame šaldytas avietes ir kepame apie 30 min. su vėjelio kepimo funkcija. Skanaus!
Komentarų: