Ramintos receptas: Cinamoninės bandelės

Kategorija
Sveikas desertas, Sveikas užkandis
Žymos:
Bandelės, cinamonas, lengvai pagaminama, sveikas desertas, Sveikas užkandis, Sveikatai palankus

Daug skaidulinių medžiagų; mažiau druskos; mažiau cukraus; daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug baltymų; vegetariška.

Bandelių tešlai reikės:

500 g ekologiškų kvietinių miltų (50/50 proc. viso grūdo/ ne viso grūdo);

300 ml ekologiško kefyro (2,5 proc.);

100 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);

50 g neraf. cukraus;

7 g sausų mielių;
20 ml vandens;
žiupsnelio druskos.

 

Bandelių įdarui reikės:
50 g neraf. cukraus;
25 g ekologiško cinamono;

šiek tiek ekologiško sviesto| skardos ištepimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Vandenį pašildome iki 37 laipsnių ir jame ištirpiname mieles, tada dedame cukrų, išmaišome kol suputos.
  2. Vėliau dedame miltus, tirpintą ir atvėsintą sviestą, pilame kefyrą, beriame druską ir labai gerai išminkome paruoštą tešlą.
  3. Paruoštą tešlą dedame į dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kad ji pakiltų apie 1-3 val.
  4. Pakilus tešlai, ją iškočiojame į stačiakampio fortmos lakštą. Papildomai miltų naudoti nereikia.
  5. Cukrų ir cinamoną dedame į vieną indą ir gerai sumaišome.
  6. Iškočiotą tešlą ištepame paruoštu cukraus ir cinamono mišiniu, susukame į „dešrą“ ir supjaustome gabaliukais.
  7. Dedame į kepimo skardą, kurią ištepame sviestu.
  8. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje orkaitę 25-30 min.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą