Daug skaidulinių medžiagų; mažiau druskos; mažiau cukraus; daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug baltymų; vegetariška.
Bandelių tešlai reikės:
500 g ekologiškų kvietinių miltų (50/50 proc. viso grūdo/ ne viso grūdo);
300 ml ekologiško kefyro (2,5 proc.);
100 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
50 g neraf. cukraus;
7 g sausų mielių;
20 ml vandens;
žiupsnelio druskos.
Bandelių įdarui reikės:
50 g neraf. cukraus;
25 g ekologiško cinamono;
šiek tiek ekologiško sviesto| skardos ištepimui.
Gaminimo eiga
- Vandenį pašildome iki 37 laipsnių ir jame ištirpiname mieles, tada dedame cukrų, išmaišome kol suputos.
- Vėliau dedame miltus, tirpintą ir atvėsintą sviestą, pilame kefyrą, beriame druską ir labai gerai išminkome paruoštą tešlą.
- Paruoštą tešlą dedame į dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kad ji pakiltų apie 1-3 val.
- Pakilus tešlai, ją iškočiojame į stačiakampio fortmos lakštą. Papildomai miltų naudoti nereikia.
- Cukrų ir cinamoną dedame į vieną indą ir gerai sumaišome.
- Iškočiotą tešlą ištepame paruoštu cukraus ir cinamono mišiniu, susukame į „dešrą“ ir supjaustome gabaliukais.
- Dedame į kepimo skardą, kurią ištepame sviestu.
- Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje orkaitę 25-30 min.
Komentarų: