Mažiau druskos; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus; daug baltymų; vegetariškas; daug skaidulinių medžiagų.
Keksui reikės:
380 g ekologiškos varškės (9 proc.);
5 vnt. ekologiškų kiaušinių;
200 g ekologiškų avižinių dribsnių;
100 g ekologiškų kvietinių miltų;
100 g neraf. cukraus;
90 g ekologiško sviesto (82 proc.);
šiek tiek kepimo miltelių;
šiek tiek vanilinio cukraus;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Sumalame avižinius dribsnius iki miltų.
- Varškę sutriname su kiaušinių tryniais ir kambario temperatūros sviestu iki vienalytės masės.
- Cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, kvietinius miltus ir maltus avižinius dribsnius dedame kartu ir gerai viską sumaišome.
- Sujungiame šias dvi šlapią ir sausą mases.
- Kiaušinio baltymus išplakame iki putų konsistencijos ir įvedame išmaišydami į kekso masę.
- Paruoštą masę dedame į kepimo skardą, kepame 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 35-40 min, priklausomai nuo kekso storio.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!