Ramintos receptas: Avižinis varškės keksas

Kategorija
Sveikas desertas, Sveikas užkandis
Žymos:
Avižinis varškės keksas, sveikas desertas, Sveikas užkandis, Sveikatai palankus, Varškės keksas

Mažiau druskos; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus; daug baltymų; vegetariškas; daug skaidulinių medžiagų.

Keksui reikės:

380 g ekologiškos varškės (9 proc.);

5 vnt. ekologiškų kiaušinių;

200 g ekologiškų avižinių dribsnių;

100 g ekologiškų kvietinių miltų;

100 g neraf. cukraus;

90 g ekologiško sviesto (82 proc.);
šiek tiek kepimo miltelių;
šiek tiek vanilinio cukraus;

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Sumalame avižinius dribsnius iki miltų.
  2. Varškę sutriname su kiaušinių tryniais ir kambario temperatūros sviestu iki vienalytės masės.
  3. Cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, kvietinius miltus ir maltus avižinius dribsnius dedame kartu ir gerai viską sumaišome.
  4. Sujungiame šias dvi šlapią ir sausą mases.
  5. Kiaušinio baltymus išplakame iki putų konsistencijos ir įvedame išmaišydami į kekso masę.
  6. Paruoštą masę dedame į kepimo skardą, kepame 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 35-40 min, priklausomai nuo kekso storio.
Komentarų:

Įrašyti komentarą