Sočios ir maistingos bandelės, kurias drąsiai galima rinktis pusryčiams ar priešpiečiams. Jei norite, kad bandelės būtų saldesnės, galite cukraus kiekį dididnti iki 16/100 g, tai bus jau desertas.
Daug baltymų; vegetariškas; daug daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus (iki 5 g/100 g); tausojantis; daug skaidulinių medžiagų.
Bandelėms reikės:
500 g ekologiškos varškės;
400 g ekologiškų viso grūdo spelta miltų (dalį galima keisti ne viso grūdo);
220 g (4 vnt.) ekologiškų kiaušinių;
40 g nerafinuoto cukraus (jei norite deserto, cukraus kiekį didinkite);
šiek tiek kepimo miltelių;
10 g vanilinio cukraus.
Gaminimo eiga:
- Kiaušinius nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi.
- Varškę gerai sutriname elektriniu smulkintuvu ir sudedame į kiaušinių plakinį bei gerai viską išmaišome.
- Viso grūdo spelta miltus sumaišome su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi.
- Sausąją ir šlapiąją mases sudedame į vieną indą ir gerai išminkome.
- Iš paruoštos masės formuojame vienodo dydžio rutuliukus, dedame jas ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir kepame 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol visiškai iškeps.
Komentarų: