Ramintos receptas: Baltyminės viso grūdo varškės bandelės

Kategorija
Populiariausi, Sveikas užkandis, Sveiki pusryčiai
Žymos:
Bandelės, bandeles su varske, bemielės bandeles, pusrytines bandeles, Raminta Bogušienė, skanios bandeles, sveikas maistas, sveikuoliskos bandeles, viso grudo bandeles

Sočios ir maistingos bandelės, kurias drąsiai galima rinktis pusryčiams ar priešpiečiams. Jei norite, kad bandelės būtų saldesnės, galite cukraus kiekį dididnti iki 16/100 g, tai bus jau desertas.

Daug baltymų; vegetariškas; daug daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus (iki 5 g/100 g); tausojantis; daug skaidulinių medžiagų. 

Bandelėms reikės:

500 g ekologiškos varškės;

400 g ekologiškų viso grūdo spelta miltų (dalį galima keisti ne viso grūdo);

220 g (4 vnt.) ekologiškų kiaušinių;

40 g nerafinuoto cukraus (jei norite deserto, cukraus kiekį didinkite);

šiek tiek kepimo miltelių;

10 g vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi.
  2. Varškę gerai sutriname elektriniu smulkintuvu ir sudedame į kiaušinių plakinį bei gerai viską išmaišome.
  3. Viso grūdo spelta miltus sumaišome su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi.
  4. Sausąją ir šlapiąją mases sudedame į vieną indą ir gerai išminkome.
  5. Iš paruoštos masės formuojame vienodo dydžio rutuliukus, dedame jas ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir kepame 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol visiškai iškeps.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą