Ramintos receptas: Baltyminės viso grūdo varškės bandelės

Sočios ir maistingos bandelės, kurias drąsiai galima rinktis pusryčiams ar priešpiečiams. Jei norite, kad bandelės būtų saldesnės, galite cukraus kiekį dididnti iki 16/100 g, tai bus jau desertas.

Daug baltymų; vegetariškas; daug daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau cukraus (iki 5 g/100 g); tausojantis; daug skaidulinių medžiagų. 

Bandelėms reikės:

500 g ekologiškos varškės;

400 g ekologiškų viso grūdo spelta miltų (dalį galima keisti ne viso grūdo);

220 g (4 vnt.) ekologiškų kiaušinių;

40 g nerafinuoto cukraus (jei norite deserto, cukraus kiekį didinkite);

šiek tiek kepimo miltelių;

10 g vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius nuplauname, įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi.
  2. Varškę gerai sutriname elektriniu smulkintuvu ir sudedame į kiaušinių plakinį bei gerai viską išmaišome.
  3. Viso grūdo spelta miltus sumaišome su kepimo milteliais bei vaniliniu cukrumi.
  4. Sausąją ir šlapiąją mases sudedame į vieną indą ir gerai išminkome.
  5. Iš paruoštos masės formuojame vienodo dydžio rutuliukus, dedame jas ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir kepame 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol visiškai iškeps.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x