Lietuviški balandėliai su grikiais ir daržovėmis

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Balandėliai, balandeliai su grikiais, Greiti pietūs, lietuviski balandeliai, Raminta Bogušienė, skanus pietus, sveikas maistas, Sveiki pietūs

Be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g /100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug daržovių; daug baltymų; tausojantis; subalansuotas.

Balandėliams reikės:

500 g (1 vnt.) ekologiško kopūsto;

400 g smulkintos kalakutienos filė;

240 g ekologiškų morkų;

190 g ekologiškos cukinijos;

95 g ekologiškų grikių;

75 g poro;

20 g ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

česnako granulės, rūkytos paprikos, persilado, ciberžolės.

 Padažui reikės:

700 g ekologiškos pomidorų tyrės;

700 ml likusio kopūstų skysčio po virimo;

50 g ekologiško sviesto;

žiupsnelio druskos, prieskonių;

20 g šviežių petražolių.

 

Gaminimo eiga

  1. Kopūstą dedame į šaltą pasūdytą vandenį ir verdame. Kas kelias minutes nupjauname po apvirusį kopūsto lapą.
  2. Porą nuplauname ir supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  3. Morkas nuskutame, sutarkuojame kartu su cukinija per burokinę tarką.
  4. Apkepintą atvėsintą porą, tarkuotą cukiniją ir morkas, smulkintą mėsą, prieskonius ir grikius sumaišome kartu.
  5. Ant apvirusio kopūsto lapo dedame įdaro ir suvyniojame kaip voką.
  6. Paruoštus balandėlius sudedame į puodą ir ant jų viršaus pilame kopūstų skysčio, pomidorų tyrės, dedame sviesto ir beriame prieskonius.
  7. Verdame apie 60-70 min., ant silpnos kaitros, neuždengtu dangčiu.
  8. Pabaigoje gardiname šviežiomis bei smulkintomis petražolėmis, o tada tiekiame.
Komentarų:

Įrašyti komentarą