Be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g /100 g); daug ekologiškų sudėtinių dalių; daug daržovių; daug baltymų; tausojantis; subalansuotas.
Balandėliams reikės:
500 g (1 vnt.) ekologiško kopūsto;
400 g smulkintos kalakutienos filė;
240 g ekologiškų morkų;
190 g ekologiškos cukinijos;
95 g ekologiškų grikių;
75 g poro;
20 g ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
česnako granulės, rūkytos paprikos, persilado, ciberžolės.
Padažui reikės:
700 g ekologiškos pomidorų tyrės;
700 ml likusio kopūstų skysčio po virimo;
50 g ekologiško sviesto;
žiupsnelio druskos, prieskonių;
20 g šviežių petražolių.
Gaminimo eiga
- Kopūstą dedame į šaltą pasūdytą vandenį ir verdame. Kas kelias minutes nupjauname po apvirusį kopūsto lapą.
- Porą nuplauname ir supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Morkas nuskutame, sutarkuojame kartu su cukinija per burokinę tarką.
- Apkepintą atvėsintą porą, tarkuotą cukiniją ir morkas, smulkintą mėsą, prieskonius ir grikius sumaišome kartu.
- Ant apvirusio kopūsto lapo dedame įdaro ir suvyniojame kaip voką.
- Paruoštus balandėlius sudedame į puodą ir ant jų viršaus pilame kopūstų skysčio, pomidorų tyrės, dedame sviesto ir beriame prieskonius.
- Verdame apie 60-70 min., ant silpnos kaitros, neuždengtu dangčiu.
- Pabaigoje gardiname šviežiomis bei smulkintomis petražolėmis, o tada tiekiame.
Komentarų: