Griliaus sezonui prasidėjus visuomet smagu kepti lauko kepsninėse, bet galima visa tai padaryti ir tiesiog orkaitėse, sumovus mėsytę ant medinių iešmelių.
Tausojantis; mažai druskos; daug daržovių.
Jums reikės:
- 1 vnt. kiaulienos išpjovos;
- 2 vnt. ekologiškų susmulkintų svogūnų;
- 1 vnt. ekologiškos citrinos sulčių;
- Druskos, juodųjų pipirų, šviežios arba džiovintos kalendros;
- sezoninių šviežių daržovių (svogūnų laiškų, rukolos, pomidorų, agurkų, špinatų).
Gaminimo eiga:
- Marinatui svogūnus supjaustome labai smulkiai, sudedame citrinos sultis, pipirus, druską, kalendrą ir marinuojame gabaliukais supjaustytą kiaulieną ne trumpiau 5-6 val. Tada sumauname ant medinių pagaliukų ir kepame orkaitėje griliaus rėžimu 180 laipsnių temperatūroje ant grotelių (apačioje skarda su vandeniu) apie 30-40 min. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!