Ingredientai:
400 g rikotos sūrio
2 kiaušiniai
1–2 šaukštai nerafinuoto cukraus
½–2/3 stiklinės (apie 80–100 g) miltų (avinžirnių, avižinių, kukurūzų ar spelta)
Šlakelis aliejaus kepimui Gaminimas:
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską gerai išplakite, kol masė taps puri.
2. Sudėkite rikotos sūrį ir dar kartą gerai išplakite, kad masė būtų vientisa.
3. Pamažu berkite miltus ir maišykite, kol gausite tirštą, bet lengvai krentančią nuo šaukšto tešlą.
4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
5. Šaukštu dėkite tešlą ir kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių (apie 2–3 minutes kiekvienai pusei).
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.