Raugintų kopūstų, morkų, burokėlių ir vaisių salotos

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
Burokėliai, Garnyras, Rauginti kopūstai, Salotos, Sveiki piet8s

Skaidulinių medžiagų daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1 g/100g., vegetariškas, be pieno produktų, be glitimo, augalinis. Rekomenduojame garnyrui!

Jums reikės:
  • 300 g raugintų kopūstų;
  • 1 mažo burokėlio;
  • 2 morkų;
  • 1 didelio obuolio;
  • 1 didelės kriaušės;
  • ½ stiklinės gliaudytų saulėgrąžų;
  • Padažui: 80 ml obuolių sulčių;
  • 3 v.š. (30 ml) ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 v.š. obuolių acto;
  • 1 v.š. medaus;
  • 2 a.š. garstyčių;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
  • Pirmiausia paruoškite padažą: visus jam skirtus ingredientus gerai sumaišykite.
  • Saulėgrąžas apkepkite keptuvėje arba orkaitėje ant kepimo popieriaus, kol švelniai paruduos.
  • Visas daržoves ir vaisius supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite. Užpilkite padažu ir švelniai išmaišykite.
  • Prieš pat valgant, salotas apiberkite saulėgrąžomis (kad neprarastų malonaus traškumo).
Komentarų:

Įrašyti komentarą