Pavasarinės salotos su šparagais (smidrais) ir medaus-grūdėtųjų garstyčių padažu

Kategorija
Salotos, Sveiki pietūs
Žymos:
Garnyras, Pavasarinės salotos, ridikėliai, smidrai, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Daug skaidulinių medžiagų, druskos iki 1g/100g, be pieno produktų, be pridėtinio cukraus, be glitimo, augalinis, daug daržovių. Rekomenduojama – garnyrui

Jums reikės:
  • 10-14 ridikėlių;
  • 2-3 mažų agurkų;
  • 4-6 svogūno laiškų;
  • Dviejų didelių saujų jaunų burokėlių lapų;
  • 12 šparagų (smidrų);
  • Padažui: 5 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų;
Gaminimo eiga:
  • Visus padažui skirtus ingredientus gerai sumaišykite.
  • Ridikėlius ir agurkus supjaustykite griežinėliais. Svogūno laiškus susmulkinkite.
  • Nulaužkite sukietėjusius šparagų galus. Pagarinkite juos apie 3 minutes. Galite ir išvirti – įdėkite į verdantį vandenį, kad vos tik juos apsemtų. Virkite taip pat 3 minutes.
  • Visas daržoves sudėkite į dubenį ir užpilkite padažu.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x