Kariui reikės:
1 kg baltos žuvies file (menkės arba lydekos);
0,5 vnt. svogūno;
3-4 vnt. česnako skiltelių;
50 g sviesto;
1 skardinė kokosų kremo;
1 kub. daržovių sultinio;
50 g kietojo sūrio;
0,5 stiklinės vandens (tirpinti sultiniui);
0,5 vnt. citrinos;
0,5 a.š. neraf. cukraus;
šviežios kalendros;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, pipirų, ciberžolės, raudonosios paprikos, aštriosios raudonosios paprikos, kumino, česnako granulių.
Pateikimui:
basmati ryžių;
šviežių daržovių.
Gaminimo eiga
- Žuvies file supjaustome kvadratiniais gabaliukais.
- Svogūną ir česnaką nulupame, susmulkiname ir pakepiname su aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tada sudedame žuvį bei prieskonius.
- Šiltame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį ir supilame ant apkepintos žuvies.
- Galiausiai sudedame sviestą, pilame kokosų kremą, beriame dar druskos, pipirų, ciberžolės, dedame šviežios smulkintos kalendros, tarkuoto sūrio, dedame cukraus bei išspaudžiame citrinos sulčių.
- Tiekiame su ryžiais bei daržovėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!