Ramintos receptas: Žuvies karis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
karis, patiekalai iš žuvies, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, sveika mityba, Sveikatai palankus, Žuvies karis, Žuvis


Kariui reikės:

1 kg baltos žuvies file (menkės arba lydekos);

0,5 vnt. svogūno;

3-4 vnt. česnako skiltelių;

50 g sviesto;

1 skardinė kokosų kremo;

1 kub. daržovių sultinio;

50 g kietojo sūrio;

0,5 stiklinės vandens (tirpinti sultiniui);

0,5 vnt. citrinos;

0,5 a.š. neraf. cukraus;

šviežios kalendros;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, pipirų, ciberžolės, raudonosios paprikos, aštriosios raudonosios paprikos, kumino, česnako granulių.

Pateikimui:

basmati ryžių;

šviežių daržovių.

Gaminimo eiga

  1. Žuvies file supjaustome kvadratiniais gabaliukais.
  2. Svogūną ir česnaką nulupame, susmulkiname ir pakepiname su aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Tada sudedame žuvį bei prieskonius.
  3. Šiltame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį ir supilame ant apkepintos žuvies.
  4. Galiausiai sudedame sviestą, pilame kokosų kremą, beriame dar druskos, pipirų, ciberžolės, dedame šviežios smulkintos kalendros, tarkuoto sūrio, dedame cukraus bei išspaudžiame citrinos sulčių.
  5. Tiekiame su ryžiais bei daržovėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x