Ramintos receptas: Viso grūdo makaronai su baklažanų, pomidorų ir cukinijų padažu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
baklažanas, Makaronai, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs

Makaronai tikrai nėra didysis blogis, o jei naudosime juos viso grūdo ir dar su šviežių daržovių padažu tai galėsime mėgautis puikiais ir sveikatai palankiais pietumis arba vakariene, kurį galės valgyti visa šeima. Tausojantis; greitai paruošiama; daug daržovių; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažiau druskos; vegetariškas; daug skaidulinių medžiagų.

Jums reikės:
  • 250 g ekologiškų viso grūdo makaronų (galima drąsiai rinktis visus mėgstamus, tačiau rekomenduoju naudoti kietųjų kviečiu viso grūdo makaronus);
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.
  • Jums reikės daržovių padažui: 1 vnt. (apie 500 g) ekologiško didelio pomidoro;
  • 1 vnt. (apie 270 g) baklažano;
  • 190 g ekologiškų cukinijų;
  • 2 vnt. ekologiškų česnakų skiltelių;
  • 30 ml neraf. ekologiško alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • kietojo parmezano sūrio| pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Kadangi makaronų virimo laikas gali skirtis pagal tai kokią rūšį pasirenkame naudoti, tai tikslingiausia išsivirti makaronus, pagal instrukciją ant pakuotės. Nepamirškime įpilti šlakelį aliejaus, kad makaronai nesuliptų ir juos šiek tiek pasūdyti druska.
  • Baklažanus, pomidorą, cukinijas ir česnaką dedame į įkaitintą puodą su aliejumi ir trumpai apkepiname 5-10 min, tada pilame verdančio vandens iki pusės, kad apsemtų daržoves, šiek tiek druskos, pipirų ir verdame apie 15 min.
  • Išvirus daržovėms, viską gerai sutriname elektriniu prietaisu.
  • Makaronus dedame į lėkštę su šiek tiek aliejaus, ant viršaus dedame padažą ir tiekiame su šviežiu baziliku, apibarstome tarkuotu kietuoju parmezano sūriu. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą