Reikės:
viso grūdo makaronų;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos;
vyšninių pomidoriukų;
šviežių salotų lapų| pateikimui.
Padažui reikės:
80 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
50 g graikiškų riešutų (arba kitų riešutų: anakardžių, kedro);
40 g kietojo sūrio;
30 g šviežių bazilikų (arba petražolių, krapų);
1 skiltelės česnako.
Gaminimo eiga:
- Pasigaminame graikiškų riešutų pesto padažą. Visus ingredientus dedame kartu ir sutriname iki vientisos masės.
- Makaronus dedame į verdantį pasūdytą vandenį su šlakeliu aliejaus ir verdame apie 5-7 min. pagal instrukciją ant pakuotės, o išvirus, nusunkiame vandenį.
- Išvirtus makaronus sumaišome su šviežiai paruoštu pesto padažu, pasmulkintais nuplautais vyšniniais pomidoriukais ir tiekiame su salotų lapais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!