12 Blynų masei reikės:
300 ml pieno;
200 ml vandens;
240 g miltų;
6 vnt. kiaušinių;
2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos.
Varškės įdarui reikės:
500 g varškės;
2 v.š. graikiško jogurto;
šiek tiek džiovintų spanguolių arba razinų;
šiek tiek vanilinio cukraus;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Ruošiame blynų tešlą. Miltus sumaišome su vandeniu, pienu, aliejumi, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir viską gerai sumaišome elektriniu prietaisu.
- Kepame blynus įkaitintoje lietinių keptuvėje iš abiejų pusių (įpildami lašelį aliejaus).
- Pasiruošiame varškės įdaro masę. Varškę sutriname su jogurtu, vaniliniu cukrumi ir druska. Pabaigoje įmaišome spanguoles arba razinas.
- Į blynus įsukame paruoštą varškės įdaro masę.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame skardą kepimo popieriumi ir dedame paruoštus blynus. Kepame apie 15-20 min. Arba kepame su trupučiu aliejaus ant keptuvės iki šviesiai rudos spalvos.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!