Ramintos receptas: Skaniausi lietiniai blynai su varškės įdaru

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pusryčiai
Žymos:
blynai sveikiau, lietiniai blynai, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, Skaniausi lietiniai blynai su varškės įdaru, skanu ir sveika, sveika mityba, Sveikatai palankus


12 Blynų masei reikės:

300 ml pieno;

200 ml vandens;

240 g miltų;

6 vnt. kiaušinių;

2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos.

 

Varškės įdarui reikės:

500 g varškės;

2 v.š. graikiško jogurto;

šiek tiek džiovintų spanguolių arba razinų;

šiek tiek vanilinio cukraus;

žiupsnelio druskos.

 

 

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame blynų tešlą. Miltus sumaišome su vandeniu, pienu, aliejumi, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir viską gerai sumaišome elektriniu prietaisu.
  2. Kepame blynus įkaitintoje lietinių keptuvėje iš abiejų pusių (įpildami lašelį aliejaus).
  3. Pasiruošiame varškės įdaro masę. Varškę sutriname su jogurtu, vaniliniu cukrumi ir druska. Pabaigoje įmaišome spanguoles arba razinas.
  4. Į blynus įsukame paruoštą varškės įdaro masę.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame skardą kepimo popieriumi ir dedame paruoštus blynus. Kepame apie 15-20 min. Arba kepame su trupučiu aliejaus ant keptuvės iki šviesiai rudos spalvos.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x