Ramintos receptas: Skaniausi lietiniai blynai su vištienos įdaru

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Lietiniai, lietiniai blynai, maistingi blynai, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, Skaniausi lietiniai blynai su vištienos įdaru, skanu ir sveika, sveika mityba, Sveikatai palankus


12 Blynų masei reikės:

300 ml pieno;

200 ml vandens;

240 g Spelta miltų;

6 vnt. kiaušinių;

2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos.

 

Vištienos įdarui reikės:

500 g vištienos blauzdelių mėsos;

0,5 vnt. didelio svogūno;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, j. pipirų.

 

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame blynų tešlą. Miltus sumaišome su vandeniu, pienu, aliejumi, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir viską gerai sumaišome elektriniu prietaisu.
  2. Kepame blynus įkaitintoje lietinių keptuvėje iš abiejų pusių (įpildami lašelį aliejaus).
  3. Vištienos blauzdelių mėsą išverdame.
  4. Nuluptą svogūną smulkiai supjaustome, kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus. Tuomet dedame apvirtą, smulkintą mėsą, prieskonius ir viską apkepame.
  5. Į blynų vidų įsukame paruoštą vištienos įdaro masę.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame skardą kepimo popieriumi ir dedame paruoštus blynus. Kepame apie 20-30 min. Arba kepame su trupučiu aliejaus ant keptuvės iki šviesiai rudos spalvos.

 Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x