12 Blynų masei reikės:
300 ml pieno;
200 ml vandens;
240 g Spelta miltų;
6 vnt. kiaušinių;
2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos.
Vištienos įdarui reikės:
500 g vištienos blauzdelių mėsos;
0,5 vnt. didelio svogūno;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, j. pipirų.
Gaminimo eiga
- Ruošiame blynų tešlą. Miltus sumaišome su vandeniu, pienu, aliejumi, įmušame kiaušinius, beriame druskos ir viską gerai sumaišome elektriniu prietaisu.
- Kepame blynus įkaitintoje lietinių keptuvėje iš abiejų pusių (įpildami lašelį aliejaus).
- Vištienos blauzdelių mėsą išverdame.
- Nuluptą svogūną smulkiai supjaustome, kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus. Tuomet dedame apvirtą, smulkintą mėsą, prieskonius ir viską apkepame.
- Į blynų vidų įsukame paruoštą vištienos įdaro masę.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame skardą kepimo popieriumi ir dedame paruoštus blynus. Kepame apie 20-30 min. Arba kepame su trupučiu aliejaus ant keptuvės iki šviesiai rudos spalvos.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!