Labai puikus sveikų pietų ar vakarienės variantas, tinkamas ir net rekomenduojamas valgyti visai šeimai.
Daug baltymų; daug daržovių; daug žuvies, mažiau druskos; tausojantis; subalansuotas; be glitimo; daug ekologiškų sudedamųjų dalių.
Jums reikės:
400 g šaldytos sterko susmulkintos file;
3 vnt. ekologiškų vidutinio dydžio morkų;
3 vnt. ekologiško česnako skiltelių;
2 v.š. lydyto Ghi sviesto (dar truputį kepimo indo ištepimui);
1 vnt. ekologiškos nedidelės cukinijos;
3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
3 v.š. ekologiškų kukurūzų kruopų (polenta);
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
ekologiškos ciberžolės.
Gaminimo eiga:
- Morkas sutarkuojame per burokinę ar dar smulkesnę tarką, česnaką smulkiai supjaustome. Susmulkintas daržoves pakepiname su lydytu sviestu.
- Dedam sutarkuotą cukiniją su odele (nusunkti sulčių nereikia), sumaltą sterko file masę, įmušame kiaušinius, dedame kukurūzų kruopas, beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, ištepame stiklinį kepimo indą lydytu sviestu, dedame paruoštą žuvies ir daržovių masę ir kepame apie 30 min. Skanaus!
Komentarų: