Ramintos receptas: Žuvies ir daržovių apkepas

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Daržovių apkepas, žuvies apkepas, Žuvis

Labai puikus sveikų pietų ar vakarienės variantas, tinkamas ir net rekomenduojamas valgyti visai šeimai. Daug baltymų; daug daržovių; daug žuvies, mažiau druskos; tausojantis; subalansuotas; be glitimo; daug ekologiškų sudedamųjų dalių.

Jums reikės:

400 g šaldytos sterko susmulkintos file;

3 vnt. ekologiškų vidutinio dydžio morkų;
3 vnt. ekologiško česnako skiltelių;
2 v.š. lydyto Ghi sviesto (dar truputį kepimo indo ištepimui);

1 vnt. ekologiškos nedidelės cukinijos;
3 vnt. ekologiškų kiaušinių;
3 v.š. ekologiškų kukurūzų kruopų (polenta);
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

ekologiškos ciberžolės.

 

Gaminimo eiga:

  1. Morkas sutarkuojame per burokinę ar dar smulkesnę tarką, česnaką smulkiai supjaustome. Susmulkintas daržoves pakepiname su lydytu sviestu.
  2. Dedam sutarkuotą cukiniją su odele (nusunkti sulčių nereikia), sumaltą sterko file masę, įmušame kiaušinius, dedame kukurūzų kruopas, beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, ištepame stiklinį kepimo indą lydytu sviestu, dedame paruoštą žuvies ir daržovių masę ir kepame apie 30 min. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą