Ramintos receptas: Želė tortas su traškia datulių ir lazdyno riešutų plutele


I torto sluoksniui reikės:

450 g kepintų lazdyno riešutų be lukšto;

30 vnt. datulių be kauliuko.

 

II torto sluoksniui reikės:

1 kg varškės (6,5 proc. rieb. varškės pyragams smulkiai susmulkintos arba Rikotos sūrio);

190 g cukraus pudros;

1-2 vnt. citrinų (spaudžiame sultis);

50 g želatinos;

150 ml vandens;

šiek tiek vanilinio cukraus ar vanilės ekstrakto.

 

III torto sluoksniui reikės:

350 g šaldytų vyšnių (ar kitų uogų);

2 vnt. pakelių vyšnių želatinos;

3 stiklinių vandens;

2 v.š. cukraus pudros.

 

Įvairių pabarstukų, kokosų drožlių| papuošimui

 

Gaminimo eiga

 

Gaminame I riešutinį sluoksnį

  1. Datules susmulkiname kartu su riešutais elektriniu smulkintuvu. Dedame į formą pirmojo sluoksnio masę ir į šaldytuvą, kol pasigaminsime antrąjį sluoksnį.

 

Gaminame II varškės sluoksnį:

  1. Želatinai leidžiame 15 min. išbrinkti nedideliame kiekyje vandens ir kaitiname ant mažos kaitros. Tik stengiamės jos neužvirti, bet kad viskas ištirptų.
  2. Dedame sutrintą varškę, cukraus pudrą, pilame citrinos sultis, beriame vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto ir viską sumaišome iki vienalytės masės. Dedame po šaukštą į ištirpintą želatiną ir maišydami kaitiname ant mažos ugnies. Galiausiai sujungiame visą masę su želatina.
  3. Laikome šaldytuve apie 5-12 val., geriausia gaminti iš vakaro.

Gaminame III vyšnių sluoksnį:

  1. Uogas atšildome ir sutriname elektriniu prietaisu.
  2. Užviriname vandenį iki 80 laipsnių temperatūros, sudedame vyšnių želatiną, išmaišome kol ištirps milteliai, o tada po truputį sudedame trintas uogas, cukraus pudrą iki kol gausime saldžiarūgštį skonį. Viską išmaišome gerai.
  3. Pilame ant baltojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą apie 2 val.
  4. Pabaigoje apibarstome kokosų drožlėmis ar kitais pabarstukais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
3 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Karolina
2024-01-01 10:54

Labai geras

Justas S.
2024-01-02 7:47

Nuostabus receptas!

Giedrė
2024-01-02 11:04

Neturiu daug patirties gaminant receptus, bet šis patiekalas nustebino tiek mane tiek mano susirinkusius svečius! Skonis, išvaizda, gaminimo paprastumas, viskas 10 balų!
Rekomenduoju visiems pabandyti, liksite sužavėti! Ačiū Ramintai už šventinio deserto idėją! 👏🤩

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

3
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x