Ramintos receptas: Spanguolių desertinė manų košė

Tai desertinė manų košė, kuri tinka ne tik kūčių šventiniam stalui, bet ir įvairesniems savaitgalio pusryčiams.

Spanguolių desertui reikės:

 

320 g šviežių spanguolių (arba vyšnios);

100 g manų kruopų;

90 g neraf. cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus;

625 ml vandens.

 

Gaminimo eiga

 

  1. Spanguoles užpilame vandeniu ir paverdame uždengę dangčiu, kol šios suminkštės.
  2. Nukošiame vandenį ir sutriname uogas elektriniu smulkintuvu iki vientisos tyrelės, o tada vėl supilame į puodą.
  3. Į trintas spanguoles beriame cukrų kartu su vaniliniu cukrumi ir maišydami kaitiname. Palengva (kad nesuliptų į gumuliukus) suberiame manų kruopas ir vis maišome bei kaitiname,  kol manų kruopos pilnai išbringsta, susidaro vienalytė konsistencija.
  4. Palaukiame kol piure atvės ir tada gerai išplakame elektriniu prietaisu iki kol ji pašviesės ir taps puri, lengva ir primins putėsius.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x