Tai desertinė manų košė, kuri tinka ne tik kūčių šventiniam stalui, bet ir įvairesniems savaitgalio pusryčiams.
Spanguolių desertui reikės:
320 g šviežių spanguolių (arba vyšnios);
100 g manų kruopų;
90 g neraf. cukraus;
šiek tiek vanilinio cukraus;
625 ml vandens.
Gaminimo eiga
- Spanguoles užpilame vandeniu ir paverdame uždengę dangčiu, kol šios suminkštės.
- Nukošiame vandenį ir sutriname uogas elektriniu smulkintuvu iki vientisos tyrelės, o tada vėl supilame į puodą.
- Į trintas spanguoles beriame cukrų kartu su vaniliniu cukrumi ir maišydami kaitiname. Palengva (kad nesuliptų į gumuliukus) suberiame manų kruopas ir vis maišome bei kaitiname, kol manų kruopos pilnai išbringsta, susidaro vienalytė konsistencija.
- Palaukiame kol piure atvės ir tada gerai išplakame elektriniu prietaisu iki kol ji pašviesės ir taps puri, lengva ir primins putėsius.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!