Ramintos receptas: Kreminis sūrio desertas

Kategorija
Desertai, Šventiniai patiekalai
Žymos:
desertai sveikiau, desertų idėjos, Kreminis sūrio desertas, Raminta Bogušienė, sūrio desertas, Sveikatai palankus


Desertui reikės:

250 g kreminio sūrio (rikotos/ maskarponės arba filadelfijos sūrio);

250 ml riebios plakamosios grietinėlės (35 proc.);

150 g uogų (braškių, vyšnių, aviečių)| nebūtinai;
70 g neraf. cukraus;
0,5 -1 vnt. citrinos (spausime sultis);
šiek tiek vanilinio cukraus;

100 g pirktų sausainių (rekomenduojame iki 16 g/100 g cukraus) *arba galima pagaminti: 

200 g miltų (avižinių dribsnių sumaltų iki miltų konsistencijos);

100 g sviesto (82 proc. rieb.);

5 vnt. kiaušinių trynių;

50 g neraf. cukraus;

šiek tiek cinamono.

Gaminimo eiga

  1. Jei ruošime patys sausainių trupinius, tai visus reikiamus ingredientus sudedame į vieną indą, išminkome ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ant sviestinio popieriaus 20 – 25 kepimui.
  2. Ruoškime kreminio sūrio ir uogų kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakame kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias uogas (arba be jų), citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame grietinėlę iki standžių putų. Išplaktą grietinėlę lengvais judesiais įmaišome į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstome į stiklines, ant trupintų sausainių pagrindo. Uždengiame stiklinių viršų maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Palaikome jame 1-2 valandas.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x