Desertui reikės:
250 g kreminio sūrio (rikotos/ maskarponės arba filadelfijos sūrio);
250 ml riebios plakamosios grietinėlės (35 proc.);
150 g uogų (braškių, vyšnių, aviečių)| nebūtinai;
70 g neraf. cukraus;
0,5 -1 vnt. citrinos (spausime sultis);
šiek tiek vanilinio cukraus;
100 g pirktų sausainių (rekomenduojame iki 16 g/100 g cukraus) *arba galima pagaminti:
200 g miltų (avižinių dribsnių sumaltų iki miltų konsistencijos);
100 g sviesto (82 proc. rieb.);
5 vnt. kiaušinių trynių;
50 g neraf. cukraus;
šiek tiek cinamono.
Gaminimo eiga
- Jei ruošime patys sausainių trupinius, tai visus reikiamus ingredientus sudedame į vieną indą, išminkome ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ant sviestinio popieriaus 20 – 25 kepimui.
- Ruoškime kreminio sūrio ir uogų kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakame kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias uogas (arba be jų), citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame grietinėlę iki standžių putų. Išplaktą grietinėlę lengvais judesiais įmaišome į kreminio sūrio masę.
- Paruoštą kremą paskirstome į stiklines, ant trupintų sausainių pagrindo. Uždengiame stiklinių viršų maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Palaikome jame 1-2 valandas.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!