Ramintos receptas: Avižinis sūrio tortas

Kategorija
Desertai, Šventiniai patiekalai
Žymos:
Avižinis sūrio tortas, avižinis tortas, desertai sveikiau, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, sūrio tortas, Sveikatai palankus, tortas, tortas sveikiau


Torto padui reikės:

400 g miltų (200 g avižinių sumaltų dribsnių iki miltų konsistencijos ir 200 g kukurūzų miltų);

200 g sviesto (82 proc. rieb.);

5 vnt. kiaušinių trynių;

90 g neraf. cukraus;

šiek tiek cinamono.

Torto įdarui reikės:

500 g maskarponės sūrio;

350 g filadelfijos sūrio;

200 g grietinėlės (35 proc. rieb.);

5 vnt. kiaušinių baltymų;

110 g neraf. cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Gaminame torto padą. Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, dedame kambario temperatūros sviestą ir išplakame. Tuomet beriame miltus, cinamoną ir viską išminkome.
  2. Paruoštą tešlos padą dedame į „atsegamą“ kepimo indą, išklojame padą ir kraštus. Tuomet dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 15 min. apkepimui.
  3. Kol kepa padas ruošiame torto įdarą. Maskarponės sūrį dedame kartu su filadelfijos sūriu, dedame cukraus, vanilinio cukraus ir gerai išmaišome el.prietaisu.
  4. Grietinėlę išplakame atskirame inde. Taip pat kitame inde išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų ir viską atsargiai įmaišome į pagamintą torto masę.
  5. Visą masę supilame ant apkepto torto pado ir tada dar dedame į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 min. kepimui.
  6. Kai iškepa, atidarome orkaitės dureles ir paliekame joje dar 10-15 min. Geriausia valgyti truputį atvėsusį (arba net dėti į šaldytuvą), nes geriau pjaustysis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

4 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
1 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Eva
2024-01-25 12:05

Puikus receptas! Gaminant pagal parašytus produktų kiekius ir visą aprašytą gaminimo eigą tortas gavosi tobulas! Net vaikai ragavo! Visi buvo sužavėti! Ačiū 🎂🤩

1
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x