Ramintos receptas: Kokosinė ir vaisinė želė su uogomis

Kategorija
Desertai, Šventiniai patiekalai
Žymos:
desertai šeimai, desertai sveikiau, idėjos šventiniam stalui, Kokosinė ir vaisinė želė su uogomis, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, Sveikatai palankus, žele


Reikės žele sluoksniui:

1 pak. vaisinės žele;

saujelės raudonųjų serbentų, šilauogių ar kitų uogų;

2 stiklinių (apie 400-500 ml) vandens.

 

Reikės kokosų žele sluoksniui:

400 g kokosų kremo;

30 g neraf. cukraus;

50 g želatinos;

2 stiklinių (apie 400-500 ml) vandens.

 

Gaminimo eiga

  1. Želė paruošiame pagal instrukciją ant pakuotės. Užverdame iki 80 laipsnių temperatūros vandenį (1 pak. Reikės apie 400-500 ml vandens). Beriame miltelius ir maišome, kol želė milteliai ištirps, pilame iki pusės į stiklines taures, dedame šiek tiek uogų ir leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Stiklines įtaisome taip, kad stovėtų įstrižai (kampu), galima dėti į gilesnias lėkšteles.
  2. Ruošiame kokosų sluoksnį. Želatiną išbrinkiname vandenyje ir atidedame šiek tiek į šalį apie 15 Tada kaitiname, kol pilnai išbrings, bet neužvirs.
  3. Tuomet palaipsniui į ištirpintą želatiną supilame kokosų kremą, beriame cukrų ir viską kaitiname kažkur iki 80 laipsnių temperatūros, bet neleidžiame užvirti.
  4. Paruoštą kokosų sluoksnį supilame į stiklines ant sustingusios želė. Dedame atgal į šaldytuvą ir palaikome bent 2-3 valandas arba geriausiai per naktį, kol pilnai sustings.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x