Reikės žele sluoksniui:
1 pak. vaisinės žele;
saujelės raudonųjų serbentų, šilauogių ar kitų uogų;
2 stiklinių (apie 400-500 ml) vandens.
Reikės kokosų žele sluoksniui:
400 g kokosų kremo;
30 g neraf. cukraus;
50 g želatinos;
2 stiklinių (apie 400-500 ml) vandens.
Gaminimo eiga
- Želė paruošiame pagal instrukciją ant pakuotės. Užverdame iki 80 laipsnių temperatūros vandenį (1 pak. Reikės apie 400-500 ml vandens). Beriame miltelius ir maišome, kol želė milteliai ištirps, pilame iki pusės į stiklines taures, dedame šiek tiek uogų ir leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Stiklines įtaisome taip, kad stovėtų įstrižai (kampu), galima dėti į gilesnias lėkšteles.
- Ruošiame kokosų sluoksnį. Želatiną išbrinkiname vandenyje ir atidedame šiek tiek į šalį apie 15 Tada kaitiname, kol pilnai išbrings, bet neužvirs.
- Tuomet palaipsniui į ištirpintą želatiną supilame kokosų kremą, beriame cukrų ir viską kaitiname kažkur iki 80 laipsnių temperatūros, bet neleidžiame užvirti.
- Paruoštą kokosų sluoksnį supilame į stiklines ant sustingusios želė. Dedame atgal į šaldytuvą ir palaikome bent 2-3 valandas arba geriausiai per naktį, kol pilnai sustings.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!