Ramintos receptas: Kokosinė ir vaisinė želė su uogomis


Reikės žele sluoksniui:

1 pak. vaisinės žele;

saujelės raudonųjų serbentų, šilauogių ar kitų uogų;

2 stiklinių (apie 400-500 ml) vandens.

 

Reikės kokosų žele sluoksniui:

400 g kokosų kremo;

30 g neraf. cukraus;

50 g želatinos;

2 stiklinių (apie 400-500 ml) vandens.

 

Gaminimo eiga

  1. Želė paruošiame pagal instrukciją ant pakuotės. Užverdame iki 80 laipsnių temperatūros vandenį (1 pak. Reikės apie 400-500 ml vandens). Beriame miltelius ir maišome, kol želė milteliai ištirps, pilame iki pusės į stiklines taures, dedame šiek tiek uogų ir leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Stiklines įtaisome taip, kad stovėtų įstrižai (kampu), galima dėti į gilesnias lėkšteles.
  2. Ruošiame kokosų sluoksnį. Želatiną išbrinkiname vandenyje ir atidedame šiek tiek į šalį apie 15 Tada kaitiname, kol pilnai išbrings, bet neužvirs.
  3. Tuomet palaipsniui į ištirpintą želatiną supilame kokosų kremą, beriame cukrų ir viską kaitiname kažkur iki 80 laipsnių temperatūros, bet neleidžiame užvirti.
  4. Paruoštą kokosų sluoksnį supilame į stiklines ant sustingusios želė. Dedame atgal į šaldytuvą ir palaikome bent 2-3 valandas arba geriausiai per naktį, kol pilnai sustings.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x