Reikės:
100 g žalių arba juodų alyvuogių be kauliukų.
Marinavimui reikės:
4-6 vnt. česnako skiltelių;
4-5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų;
0,5 vnt. citrinos;
2-4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
1 v.š. medaus;
žiupsnelio persilado prieskonių (gali būti švieži arba džiovinti krapai).
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustome nuluptas česnako skilteles bei džiovintus pomidorus (česnaką galima ir išspausti).
- Viską sumaišome su persilado prieskoniais, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, medumi ir alyvuogių aliejumi.
- Marinuojame alyvuoges paruoštu marinatu ir palaikome bent kelias valandas, tačiau geriausiai aromatas atsiskleistų laikant šaldytuve per naktį.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!