Ramintos receptas: Marinuotos alyvuogės su džiovintais pomidorais

Kategorija
Sveikas užkandis, Šventiniai patiekalai
Žymos:
alyvuogės, idėjos užkandžiams, Marinuotos alyvuogės, Marinuotos alyvuogės su džiovintais pomidorais, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, Sveikatai palankus


Reikės:

100 g žalių arba juodų alyvuogių be kauliukų.

Marinavimui reikės:

4-6 vnt. česnako skiltelių;

4-5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų;

0,5 vnt. citrinos;

2-4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

1 v.š. medaus;

žiupsnelio persilado prieskonių (gali būti švieži arba džiovinti krapai).

 

Gaminimo eiga

  1. Smulkiai supjaustome nuluptas česnako skilteles bei džiovintus pomidorus (česnaką galima ir išspausti).
  2. Viską sumaišome su persilado prieskoniais, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, medumi ir alyvuogių aliejumi.
  3. Marinuojame alyvuoges paruoštu marinatu ir palaikome bent kelias valandas, tačiau geriausiai aromatas atsiskleistų laikant šaldytuve per naktį.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x