Salotoms reikės:
400 g vištienos krūtinėlės;
400 g (1 skardinės) garuose virtų konservuotų baltųjų pupelių;
1 vnt. raudonosios paprikos;
1 vnt. mėlynojo svogūno;
žiupsnelio druskos, pipirų, vištienos prieskonių;
šiek tiek prieskonių žolelių;
šlakelio neraf. rapsų aliejaus.
Padažui reikės:
7 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
1 a.š. garstyčių;
1 a.š. medaus;
0,5 vnt. citrinos;
žiupsnelio druskos, pipirų.
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę marinuojame prieskoniais ir dedame į įkaitintą su aliejumi keptuvę trumpam apkepimui. Šiek tiek apkepus, barstome prieskoninėmis žolelėmis ir dar šiek tiek patroškiname, tik neleidžiame išsausėti.
- Svogūną nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais kartu su paprika. Dedame šalia paruoštą ir smulkintą vištieną bei nuplautas be skysčio pupeles.
- Padažui skirtus ingredientus: garstyčias, medų, prieskonius, aliejų bei išspaustas citrinos sultis sumaišome kartu ir gardiname paruoštas salotas.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!