Ramintos receptas: Vištienos, ryžių ir žalių grikių troškinys su daržovėmis

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
be glitimo, be pieno, daug baltymų, maistinga ir skanu, maistingas troškinys, Raminta Bogušienė, subalansuotas patiekalas, Sveikatai palankus, Tinka alergiškiems, troškinys su grikiais

*Tinka alergiškiems / Be glitimo, be pieno

Troškiniui reikės:

400 g vištienos filė;

300 g konservuotų kukurūzų;

145 g morkų;

125 g nekepintų grikių;

125 g kokosų kremo;

107 g basmati ryžių;

108 g poro;

30 g neraf. rapsų aliejaus;

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, ciberžolės;

510 g vandens.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos filė supjaustyti gabaliukais, pakepinti įkaitintame aliejuje su ciberžole 5-7 min. iš abiejų pusių. Sudėti pajsutytus porus, pakepinti 2-3 min. Sudėti kubeliais pjaustytas morkas, perplautus grikius.
  2. Pilti verdančio vandens, dėti druskos, pipirų. Virti 10 min. Tuomet sudėti perplautus ryžius. Pavirti 10 min. Sudėti konservuotus kukurūzus ir kokosų kremą., Viską gerai išmaišyti ir dar pavirti 3-5 min.
Komentarų:

Įrašyti komentarą