Patiekalui reikės:

1 kg vištienos krūtinėlės;

4 vnt. morkų;

1 vnt. didelio svogūno;

4-6 vnt. česnako skiltelių;

200 g kietojo sūrio;

žiupsnelio druskos, j.pipirų, raudonosios paprikos, persilado prieskonių, ciberžolės,

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Padažui reikės:

200 g grietinėlės (35 proc. rieb.);

2 vnt. kiaušinių.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos krūtinėlę perpjauname per pusę, dedame ant lentelės ir uždengiame maistine plėvele, gerai „išmušame“ mėsą iš abiejų pusių.
  2. Barstome ant mėsos prieskonius, išspaudžiame česnaką ir paliekame marinuotis kelioms valandoms.
  3. Svogūną smulkiai supjaustome, o tada apkepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Morkas nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką, o tada dedame ant svogūnų. Įpilame šiek tiek vandens, beriame druskos, pipirų, persilado ir troškiname apie 10 min. Sutarkuojame sūrį, imame pusę sūrio kiekio ir sumaišome su troškintomis daržovėmis.
  4. Paruoštą daržovių įdarą dedame į vištienos krūtinėlę ir susukame į ritinėlį. Sudedame viską į kepimo indą.
  5. Likusią morkų masę sumaišome su grietinėle, likusiu tarkuotu sūriu, įmušame kiaušinius ir viską uždedame ant paruoštos įdarytos vištienos.Uždengiame folija.
  6. Kepame apie 50-60 min. įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likus 10-15 min. iki kepimo pabaigos, nuimame foliją.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x