Patiekalui reikės:
1 kg vištienos krūtinėlės;
4 vnt. morkų;
1 vnt. didelio svogūno;
4-6 vnt. česnako skiltelių;
200 g kietojo sūrio;
žiupsnelio druskos, j.pipirų, raudonosios paprikos, persilado prieskonių, ciberžolės,
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Padažui reikės:
200 g grietinėlės (35 proc. rieb.);
2 vnt. kiaušinių.
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę perpjauname per pusę, dedame ant lentelės ir uždengiame maistine plėvele, gerai „išmušame“ mėsą iš abiejų pusių.
- Barstome ant mėsos prieskonius, išspaudžiame česnaką ir paliekame marinuotis kelioms valandoms.
- Svogūną smulkiai supjaustome, o tada apkepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Morkas nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką, o tada dedame ant svogūnų. Įpilame šiek tiek vandens, beriame druskos, pipirų, persilado ir troškiname apie 10 min. Sutarkuojame sūrį, imame pusę sūrio kiekio ir sumaišome su troškintomis daržovėmis.
- Paruoštą daržovių įdarą dedame į vištienos krūtinėlę ir susukame į ritinėlį. Sudedame viską į kepimo indą.
- Likusią morkų masę sumaišome su grietinėle, likusiu tarkuotu sūriu, įmušame kiaušinius ir viską uždedame ant paruoštos įdarytos vištienos.Uždengiame folija.
- Kepame apie 50-60 min. įkaitintoje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likus 10-15 min. iki kepimo pabaigos, nuimame foliją.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!