Ramintos receptas: Baklažanų ir bulvių apkepas

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Apkepas, baklažanų apkepas, Baklažanų ir bulvių apkepas, bulvių apkepas, Daržovių apkepas, maistingas patiekalas, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, Sveikatai palankus


Apkepui reikės:

5 vnt. bulvių;

1 vnt. baklažano;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos.

Apkepo padažui reikės:

400 g trintų pomidorų padažo arba pomidorų tyrės;

100 g kietojo sūrio;

1 vnt. cukinijos;

2 vnt. saliero stiebų;

1 vnt. svogūno;

5-6 vnt. česnako skiltelių;

50-60 g saulėjė džiovintų pomidorų;

200 g feta sūrio (gali būti ir mocarela sūris);

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, j.pipirų, persilado prieskonių.

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome griežinėliais kartu su baklažanais. Daržoves dedame į atsiras kepimo skardas ant kepimo popieriaus, pašlakstome aliejumi, barstome druska ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.
  2. Kol kepa daržovės ruošiame padažą. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką, o tada juos kartu apkepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
  3. Šiek tiek apkepus dedame kubeliais supjaustytus saliero stiebus, cukiniją, pasmulkintus džiovintus pomidorus, beriame prieskonius ir patroškiname kelias minutes kartu įpylus pomidorų padažą.
  4. Į kepimo skardą apačioje dedame keptas daržoves, tada ant jų dedame daržovių padažą, o ant viršaus dedame feta bei tarkuoto kietojo sūrio. Viską kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x