Ramintos receptas: Spelta lietiniai blynai su kalakutienos įdaru

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
blynai su kalakutienos įdaru, lietiniai blynai, Raminta Bogušienė, Ramintos receptas, Spelta lietiniai, Spelta lietiniai blynai su kalakutienos įdaru, Sveikatai palankus


18 vnt. lietinių blynų tešlai reikės:

300 g Spelta miltų;

8 vnt. kiaušinių;

1 l kefyro (2,5 proc. rieb.);

50 g neraf. rapsų aliejus + dar šiek tiek kepimui;

20 g neraf. cukraus;

žiupsnelio druskos, ciberžolės.

 

Kalakutienos įdarui reikės:

800 g kalakutienos file;

2 vnt. svogūnų;

80 g sviesto;

šlakelio rapsų aliejaus;

žiupsnelio druskos, j. pipirų, persilado prieksonių, raudonosios paprikos, raudonėlio;

vandens.

 

Padažui reikės: (nebūtinai)

šiek tiek grietinės (30 proc. rieb.);

šiek tiek sviesto;

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame blynų tešlą. Kiaušinius išplakame, tada pilame kefyrą, aliejų. Miltus sumaišome su cukrumi, beriame prieskonius ir sujungę abi mases gerai sumaišome elektriniu prietaisu.
  2. Kepame blynus įkaitintoje lietinių keptuvėje iš abiejų pusių (įpildami lašelį aliejaus).
  3. Nuluptus svogūnus stambiai supjaustome, kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus. Tuomet dedame smulkintą mėsą, prieskonius ir apkepame. Pilame šlakelį vandens ir troškiname, pabaigoje įdedame svsiesto ir viską išmaišome.
  4. Į blynų vidų įsukame paruoštą mėsos įdaro masę.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame skardą kepimo popieriumi ir dedame paruoštus blynus. Kepame apie 20-30 min.
  6. Ruošiame padažą. Sviestą ištirpdome puode (neleidžiame užvirti), dedame grietinę, druską ir kelias minutes pakaitiname. Gali būti tiekiama tiesiog su graikišku jogurtu, avokado padažu arba visai be jokio padažo.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x