18 vnt. lietinių blynų tešlai reikės:
300 g Spelta miltų;
8 vnt. kiaušinių;
1 l kefyro (2,5 proc. rieb.);
50 g neraf. rapsų aliejus + dar šiek tiek kepimui;
20 g neraf. cukraus;
žiupsnelio druskos, ciberžolės.
Daržovių įdarui reikės:
600 g šaldytų šparaginių pupelių;
4 vnt. morkų;
1 vnt. poro;
šlakelio neraf. rapsų aliejaus;
šiek tiek sviesto;
žiupsnelio druskos, j. pipirų.
250 g kietojo sūrio.
Padažui reikės: (nebūtinai)
šiek tiek grietinės (30 proc. rieb.);
šiek tiek sviesto;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Ruošiame blynų tešlą. Kiaušinius išplakame, tada pilame kefyrą, aliejų. Miltus sumaišome su cukrumi, beriame prieskonius ir sujungę abi mases gerai sumaišome elektriniu prietaisu.
- Kepame blynus įkaitintoje lietinių keptuvėje iš abiejų pusių (įpildami lašelį aliejaus).
- Ruošiame įdarą. Porą ir morkas susmulkiname ir troškiname (pirma dedami porą, tada morkas) su trupučiu aliejaus. Tada dedame šparagines pupeles, prieskonius ir šiek tiek dar patroškiname. Galiausiai įdedame sviesto.
- Į blynų vidų įsukame paruoštą daržovių įdaro masę ir tarkuotą sūrį.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame skardą kepimo popieriumi ir dedame paruoštus blynus. Kepame apie 20-30 min.
- Ruošiame padažą. Sviestą ištirpdome puode, dedame grietinę, druską ir kelias minutes pakaitiname. Gali būti tiekiama tiesiog su graikišku jogurtu, avokado padažu arba visai be jokio padažo.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!