Maltinukams reikės:
500 g smulkintos kalakutienos filė;
2 vnt. kiaušinių;
1-2 v.š. kukurūzų miltų;
žiupsnelio druskos, pipirų, prieskonių ir prieskoninių žolelių;
šlakelio neraf. rapsų aliejaus aliejaus| kepimui;
šiek tiek vandens| troškinimui.
Gaminimo eiga:
- Kalakutienos mėsą, kiaušinius, miltus, druską bei kitus prieskonius dedame kartu ir išminkome, o tada formuojame maltinukus.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame maltinukus ir apkepame iš abiejų pusių po 3-5 min. Tada pilame šlakelį verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 15-20 min. Svarbu neperkepti, kad maltinukai neišsausėtų ir liktų sultingi.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!