Ramintos receptas: Skaniausias varškės apkepas be glitimo

Kategorija
Sveika vakarienė
Žymos:
Apkepas, daug baltymų, paprastas apkepas, patiekalai be glitimo, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, skaniausias apkepas, Skaniausias varškės apkepas be glitimo, skanu ir sveika, Sveikatai palankus, varškė, Varškės apkepas


Apkepui reikės:

1 kg varškės (9 proc. rieb.);

10 vnt. kiaušinių;

200 g sviesto;

100-150 g neraf. cukraus;

60-80 g kukurūzų miltų;

žiupsnelio vanilinio cukraus;

žiupsnelio druskos.

 

 

Gaminimo eiga

  1. Atskiriame kiaušinio trynius ir baltymus. Baltymus išplakame iki standžių putų įdėdami šiek tiek druskos.
  2. Varškę pertriname arba sublenderiuojama elektriniu prietaisu. Dedame kiaušinio trynius, kukurūzų miltus, cukrų, vanilinį cukrų, bei ištirpintą (neužvirintą) sviestą. Viską sumaišome iki vienalytės masės (geriausia el. prietaisu).
  3. Į varškės masę įmaišome baltymus ir viską supilame į kepimui skirtą indą, kurį išklojame kepimo popieriumi arba naudojame silikoninius kepimo indus.
  4. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min., priklausomai nuo varškės apkepo masės kiekio.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

4 3 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x