Ramintos receptas: Viso grūdo obuolių pyragas

Sveikesnis rudeninis obuolių pyragas.

Pyragui reikės:

1 kg saldžiarūgsčių kietesnių obuolių;

200 g  viso grūdo kvietinių miltų;

140 g skysto medaus;

120 ml  ypač tyro alyvuogių aliejaus;

3 vnt. kiaušinių;

2 a.š. kepimo miltelių;

2 a.š.  cinamono;

1 vnt. citrinos smulkiai sutarkuotos žievelės;

žiupsnelio druskos;

Gaminimo eiga

  1. Kepimui skirtą pyrago formą ištepame šiek tiek alyvuogių aliejumi.
  2. Obuolius supjaustome mažais kubeliais arba galime juos sutarkuoti. Dedame cinamono, medaus šaukštą.
  3. Viso grūdo miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  4. Išplakame kiaušinius, lėtai supilame alyvuogių aliejų, dedame likusį medų  ir toliau plakame iki vientisos masės. Smulkiai sutarkuojame citrinos žievelę, dedame miltų masę. Sumaišome viską.
  5. Paruoštą tešlą supilame į kepimo formą. Ant viršaus dedame obuolių masę.
  6. Kepame apie 40 min. įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje iki kol gražiai paruduos. Paliekame šiek tiek atvėsti ir galime skanauti!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x