Sveikesnis rudeninis obuolių pyragas.
Pyragui reikės:
1 kg saldžiarūgsčių kietesnių obuolių;
200 g viso grūdo kvietinių miltų;
140 g skysto medaus;
120 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
3 vnt. kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. cinamono;
1 vnt. citrinos smulkiai sutarkuotos žievelės;
žiupsnelio druskos;
Gaminimo eiga
- Kepimui skirtą pyrago formą ištepame šiek tiek alyvuogių aliejumi.
- Obuolius supjaustome mažais kubeliais arba galime juos sutarkuoti. Dedame cinamono, medaus šaukštą.
- Viso grūdo miltus sumaišome su kepimo milteliais.
- Išplakame kiaušinius, lėtai supilame alyvuogių aliejų, dedame likusį medų ir toliau plakame iki vientisos masės. Smulkiai sutarkuojame citrinos žievelę, dedame miltų masę. Sumaišome viską.
- Paruoštą tešlą supilame į kepimo formą. Ant viršaus dedame obuolių masę.
- Kepame apie 40 min. įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje iki kol gražiai paruduos. Paliekame šiek tiek atvėsti ir galime skanauti!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!