Ruduo - pačių skaniausių obuolių sezonas! Jei norite nustebinti savo šeimą ar svečius sveikesniu desertu, būtinai pamėginkite šį pyrago receptą.
Reikės tešlai:
300 g viso grūdo Spelta miltų;
150 g sviesto;
60 g neraf. rudojo cukraus;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek vanilės ekstrakto;
100 ml vandens.
Reikės įdarui:
1 kg obuolių;
30 g neraf. rudojo cukraus;
10 g sviesto;
ceilono cinamono| Pateikimui;
uogų| Pateikimui.
Gaminame pyrago tešlą
- Iš anksto įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Sudedame sviestą, miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir vandenį, išminkome tešlą ir ją išklojame į formą.
Gaminame pyrago įdarą
- Obuolius nulupame, supjaustome ketvirčiais, o sėklas pašaliname. Ketvirčius supjaustome plonais griežinėliais ir vėduokle sudėliojame ant tešlos. Pabarstome cukrumi ir sudedame ant viršaus mažus gabalėlius sviesto.
- Kepame apie 30-35 min 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol susidarys auksinės spalvos plutelė. Galime tiekti šiltą net gi su ledais arba atvėsintą. Rekomenduoju pabarstyti cinamonu bei tiekti su uogomis (avietėmis, šilauogėmis).
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!