Ramintos receptas: Purus varškės pyragas

Kategorija
Desertai
Žymos:
daug baltymų, deertas, greitai paruošiama, purus apkepas, Raminta Bogušienė, sveikas maistas, Sveikatai palankus, tinkama vsiai šeimai, varškės pyragas


Apkepui reikės:

1 kg varškės (6,5 proc. rieb.), skirtos pyragams (gali būti tradicinė 9 proc. rieb. varškė, tik ją reiktų susmulkinti iki vienalytės masės, kad neliktų grūdelių);

10 vnt.  kiaušinių;

250 g  sviesto (82 proc. rieb.);

100 g nerafinuoto cukraus;

50 g  kukurūzų miltų;

žiupsnelio ciberžolės;

Uogos (vyšnios, avietės)| nebūtinai.

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išsukame su cukrumi iki vientisos masės, kol cukrus visiškai ištirps.
  2. Sviestą plakame el. prietaisu, kol tampa labai purios konsistencijos. Tada sumaišome su kiaušinių tryniais ir cukraus mase. Dedame susmulkintą arba pyragams skirtą varškę, miltus, ciberžolę ir viską gerai išmaišome.
  3. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai dalimis įmaišome į prieš tai pagamintą pyrago masę. Galima įdėti uogų.
  4. Visą masę supilame į kepimo formą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame nustatę funkciją vėjeliu, grotelės, ant kurių dedame kepinį, turi būti priešpaskutinės. Rekomenduoju naudoti stiklinį kepimo indą arba silikoninį, o jei naudojame metalinę skardą, ją išklojame kepimo popieriumi.
  5. Kepame apie 1 val. 15 min., tada orkaitę išjungiame, šiek tiek praveriame dureles ir vėsiname pyragą apie 15–20 min. Išėmę iš orkaitės visiškai atvėsiname ir degustuojame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x