Apkepui reikės:
1 kg varškės (6,5 proc. rieb.), skirtos pyragams (gali būti tradicinė 9 proc. rieb. varškė, tik ją reiktų susmulkinti iki vienalytės masės, kad neliktų grūdelių);
10 vnt. kiaušinių;
250 g sviesto (82 proc. rieb.);
100 g nerafinuoto cukraus;
50 g kukurūzų miltų;
žiupsnelio ciberžolės;
Uogos (vyšnios, avietės)| nebūtinai.
Gaminimo eiga
- Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išsukame su cukrumi iki vientisos masės, kol cukrus visiškai ištirps.
- Sviestą plakame el. prietaisu, kol tampa labai purios konsistencijos. Tada sumaišome su kiaušinių tryniais ir cukraus mase. Dedame susmulkintą arba pyragams skirtą varškę, miltus, ciberžolę ir viską gerai išmaišome.
- Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai dalimis įmaišome į prieš tai pagamintą pyrago masę. Galima įdėti uogų.
- Visą masę supilame į kepimo formą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame nustatę funkciją vėjeliu, grotelės, ant kurių dedame kepinį, turi būti priešpaskutinės. Rekomenduoju naudoti stiklinį kepimo indą arba silikoninį, o jei naudojame metalinę skardą, ją išklojame kepimo popieriumi.
- Kepame apie 1 val. 15 min., tada orkaitę išjungiame, šiek tiek praveriame dureles ir vėsiname pyragą apie 15–20 min. Išėmę iš orkaitės visiškai atvėsiname ir degustuojame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!