Kibinų tešlai reikės:
500 g kvietinių miltų (50 proc. viso grūdo/ ne viso grūdo) +30 g minkymui miltų;
200 g sviesto (82 proc.);
3 vnt. kiaušinių;
150 g grietinės (30 proc.);
60 g graikiško jogurto (4 proc.);
žiupsnelio druskos.
Kibinų įdarui reikės:
400 g smulkintos kalakutienos file;
175 g cukinijos;
60 g morkų;
1 vnt kiaušinio;
30 g svogūnų;
15 g petražolių;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
šiek tiek česnakų granulių;
šiek tiek ciberžolės;
2 vnt. kiaušinių trynių| aptepimui;
Sezamo sėklos| apibarstymui.
Gaminimo eiga
- Gaminame kibinų tešlą. Miltus, šaltą sviestą, kiaušinius, grietinę, jogurtą bei druską dedame į indą gerai išminkome tešlą.
- Dedame į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą 1-2 val.
- Gaminame įdarą. Smulkintą kalakutienos file sumaišome su tarkuota cukinija, tarkuotomis morkomis, tarkuotais svogūnais, kiaušiniu, susmulkintomis petražolėmis, česnaku bei prieskoniais.
- Imame paruoštą kibinų tešlą, ją iškočiojame ir su indeliu apvaliu įspaudžiant padarome apskritimus. Į vidų dedame paruoštą įdarą ir užspaudžiant kraštus formuojame dailią ir tvirtą pynelę.
- Paruoštus kibinus dedame ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio tryniu, apibarstome sezamo sėklomis ir į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę. Kepame apie 30 min.