Kibinų tešlai reikės:

500 g kvietinių miltų (50 proc. viso grūdo/ ne viso grūdo) +30 g minkymui miltų;

200 g sviesto (82 proc.);

3 vnt. kiaušinių;

150 g grietinės (30 proc.);

60 g graikiško jogurto (4 proc.);

žiupsnelio druskos.

 

Kibinų įdarui reikės:

400 g smulkintos kalakutienos file;

175 g cukinijos;

60 g morkų;

1 vnt kiaušinio;

30 g svogūnų;

15 g petražolių;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

šiek tiek česnakų granulių;

šiek tiek ciberžolės;

2 vnt. kiaušinių trynių| aptepimui;

Sezamo sėklos| apibarstymui.

 

Gaminimo eiga

  1. Gaminame kibinų tešlą. Miltus, šaltą sviestą, kiaušinius, grietinę, jogurtą bei druską dedame į indą gerai išminkome tešlą.
  2. Dedame į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą 1-2 val.
  3. Gaminame įdarą. Smulkintą kalakutienos file sumaišome su tarkuota cukinija, tarkuotomis morkomis, tarkuotais svogūnais, kiaušiniu, susmulkintomis petražolėmis, česnaku bei prieskoniais.
  4. Imame paruoštą kibinų tešlą, ją iškočiojame ir su indeliu apvaliu įspaudžiant padarome apskritimus. Į vidų dedame paruoštą įdarą ir užspaudžiant kraštus formuojame dailią ir tvirtą pynelę.
  5. Paruoštus kibinus dedame ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio tryniu, apibarstome sezamo sėklomis ir į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę. Kepame apie 30 min.

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x