Ingredientai:

2 viso grūdo tortilijos lakštai

Avinžirnių masei:

1 skardinė (apie 400 g) konservuotų avinžirnių

½ smulkinto raudonojo svogūno

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Druska ir pipirai pagal skonį

Kalendros arba petražolių

Papildomi ingredientai: sutrintas avokadas;  rukola; paprikos ir kita.

Gaminimo eiga

  1. Konservuotus avinžirnius nuplaukite ir nusausinkite. Sudėkite avinžirnius į blenderį. Pridėkite smulkintą raudonąjį svogūną, kalendrą arba petražoles, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Sutrinkite iki vienalytės masės.
  2. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Užtepkite avinžirnių masę ant vieno tortilijos lakšto.
  3. Dėkite tortiliją į keptuvę ir kepkite, kol viena pusė apskrus (apie 2-3 minutes). Apverskite ir kepkite kitą pusę, kol taip pat apskrus.
  4. Kol tortilija kepa, paruoškite papildomus ingredientus: sutrinkite avokadą, supjaustykite papriką juostelėmis ir paruoškite rukolą.
  5. Ant iškeptos tortilijos dėkite norimus ingredientus: sutrintą avokadą, rūkolą ir paprikas. Sulenkite tortiliją per pusę ir perpjaukite, kad gautumėte užkandžių porcijas.
  6. Šie avinžirnių tortilijos užkandukai puikiai tinka kaip užkandis į gamtą arba kaip vakarienės ar pietų pasirinkimas. Galite eksperimentuoti su įvairiais papildomais ingredientais pagal savo skonį.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x