Meksikietiškos kilmės patiekalas, pagaminamas vos per kelias minutes, savo gardžiu skoniu nustebins bet kokio amžiaus valgytojus. Pavadinimas kiek įmantresnis, bet gamyba tokia paprasta, kad šią vakarienę pasiruoštų ir vaikas, mokantis naudotis keptuve. Ingredientų ir jų derinių galimybės čia labai plačios: tinka daržovės, salotos, špinatai, įvairiausias sūris (kietasis, feta, mocarela ir kitos rūšys). Galima gaminti ir visai be sūrio, su mėsa arba žuvimi, pavyzdžiui, tunu ar lašiša. Jei liko vakarykštės keptos vištienos – puikus būdas ją panaudoti. Žinoma, labai skanus bus ir vegetariškas variantas. Skaniausia kesadiliją valgyti šviežiai pagamintą ir dar šiltą, bet tikrai nebus nuodėmė, jei skanausite ją šaltą ar įsidėsite į priešpiečių dėžutę.
Reikės:
2 kiaušinių
1 viso grūdo tortilijos lakšto
60 g mocarelos sūrio
½ avokado
½ pomidoro
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus| kepimui
Gaminimo eiga:
- Nuplauname ir su šakute išplakame kiaušinius iki putų konsistencijos.
- Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pilame išplaktus kiaušinius.
- Kiaušinio plakiniui šiek tiek apkepus, dedame ant viršaus tortilijos lakštą ir keletą minučių apkepame. Apverčiame tortiliją su kiaušiniu ir dedame ant viršaus pjaustytą avokadą, pomidorą, mocarelą.
- Pakepame, kol gražiai apskrus, ir sulankstome kesadilijas per pusę arba į trikampio formą.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!