Ramintos receptas: Viso grūdo granola su uogomis ir avižų gėrimu

Kategorija
Sveiki pusryčiai
Žymos:
granola, Sveiki pusryčiai, viso grūdo granola


Puikūs pusryčiai vasarą, kai nesinori šilto maisto. Kartais tai gali būti sausų pusryčių variantas.

 

be pieno produktų; subalansuotas; daug skaidulinių medžiagų; mažiau cukraus; daug ekologiškų sudedamųjų dalių; greitai paruošiamas

 

Jums reikės:

100 g viso grūdo ekologiškos granolos (galima gamintis patiems arba gali būti pirktinė, bet atitinkanti sveikatai palankesnio maisto kriterijus – ekologiška, cukraus turėtų būti iki 16 g/100 g, druskos iki 1 g/100 g, viso grūdo bent 50 proc. visų grūdų kiekio);

150 ml ekologiško avižų gėrimo;

džiovintų, liofilizuotų arba šviežių uogų | pateikimui;

įvairių riešutų | pateikimui;

sezoninių ekologiškų mėgstamų vaisių | pateikimui.

 

Jums reikės, jei gaminsite granolą namuose:

200 g viso grūdo ekologiškų avižinių dribsnių;

50 g įvairių mėgstamų ekologiškų riešutų;

50 g įvairių ekologiškų sėklų;

20 g ekologiško medaus, klevų sirupo arba agavų sirupo;

30 g nerafinuoto ekologiško kokosų aliejaus;

žiupsnelio drukos.

 

Gaminimo eiga:

  1. Jei gaminame granolą namuose, tai viso grūdo avižinius dribsnius sumaišome su riešutais, sėklomis, medumi, žiupsneliu druskos ir nerafinuotu kokosų aliejumi. Paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame iki 160 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., nuolat pamaišydami. Stebime, kad nesudegtų.
  2. Namuose paruoštą arba pirktinę granolą užpilame avižų gėrimu. Patiekiame su įvairiais vaisiais, uogomis, riešutais. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x