Puikūs pusryčiai vasarą, kai nesinori šilto maisto. Kartais tai gali būti sausų pusryčių variantas.
be pieno produktų; subalansuotas; daug skaidulinių medžiagų; mažiau cukraus; daug ekologiškų sudedamųjų dalių; greitai paruošiamas
Jums reikės:
100 g viso grūdo ekologiškos granolos (galima gamintis patiems arba gali būti pirktinė, bet atitinkanti sveikatai palankesnio maisto kriterijus – ekologiška, cukraus turėtų būti iki 16 g/100 g, druskos iki 1 g/100 g, viso grūdo bent 50 proc. visų grūdų kiekio);
150 ml ekologiško avižų gėrimo;
džiovintų, liofilizuotų arba šviežių uogų | pateikimui;
įvairių riešutų | pateikimui;
sezoninių ekologiškų mėgstamų vaisių | pateikimui.
Jums reikės, jei gaminsite granolą namuose:
200 g viso grūdo ekologiškų avižinių dribsnių;
50 g įvairių mėgstamų ekologiškų riešutų;
50 g įvairių ekologiškų sėklų;
20 g ekologiško medaus, klevų sirupo arba agavų sirupo;
30 g nerafinuoto ekologiško kokosų aliejaus;
žiupsnelio drukos.
Gaminimo eiga:
- Jei gaminame granolą namuose, tai viso grūdo avižinius dribsnius sumaišome su riešutais, sėklomis, medumi, žiupsneliu druskos ir nerafinuotu kokosų aliejumi. Paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame iki 160 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., nuolat pamaišydami. Stebime, kad nesudegtų.
- Namuose paruoštą arba pirktinę granolą užpilame avižų gėrimu. Patiekiame su įvairiais vaisiais, uogomis, riešutais. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!