Kiekvieną rytą reikėtų pradėti nuo subalansuotų pusryčių, o kad košė būtų maistinga ir pilnavertė, būtina gauti baltymų, riebalų, angliavandenių bei kitų vertingų maistinių medžiagų. Gamindami košę naudokime sviestą, ar gerą alyvuogių aliejų, tiekime su riešutais ar jų sviestu, taip gausime daugiau baltymų ir gerųjų riebalų, o kad nepritrūktų vitaminų tiekime su sezoniniais vaisiais bei uogomis.
Košei reikės:
100 g ekologiškų viso grūdo stambių avižinių dribsnių;
Žiupsnelio druskos;
Šlakelio ypač tyro ekologiško alyvuogių aliejaus;
Šiek tiek ekologiško avižų gėrimo;
Sezoninių uogų, vaisių, riešutų|Pateikimas.
Gaminimo eiga
- Į verdantį vandenį dedame dribsnius, druską, paverdame keletą minučių, brikiname puode dar keletą minučių.
- Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir avižų gėrimu.
- Tiekiame su mėgstamais vaisiais, uogomis bei riešutais. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!