Sveikas ir skanus desertas, kuris patiks mažiesiems. Galima valgyti ir kaip užkandį,
o gali atsidurti ir pusryčių meniu.
Reikės:
2 vnt. ekologiškų bananų;
220 g viso grūdo ekologiškų „Spelta“ miltų;
100 g obuolių tyrės (su cukrumi);
200 ml ekologiško avižų gėrimo;
50 g nerafinuoto ekologiško kokosų aliejaus;
30 g nerafinuoto cukraus;
kepimo miltelių, cinamono.
Gaminimo eiga
1. Bananus, obuolių tyrę, augalinį gėrimą ir aliejų sumaišome iki vienalytės konsistencijos.
2. Miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną išmaišome.
3. Sujungiame skystą ir sausą masę į vieną ir formuojame keksiukus. Dedame į silikonines formeles arba popierinius „sijonėlius“.
4. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30–35 min.
Komentarų: