Ramintos receptas: Vegetariška lazanija su daržovėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
lazanija, lazanija su daržovėmis, lazanija vegetariška, maistinga ir skanu, maistinga vakarienė, Raminta Bogušienė, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs


Lazanijai reikės:

10 vnt. lazanijos lakštų;

400 g pomidorų tyrės (ar pomidorų padažo);

1 vnt. paprikos (0,5 vnt geltonos, 0,5 vnt. raudonos);

1 vnt. morkos;

1 vnt. baklažano;

0,5 vnt. svogūno;

1/3 vnt. poro;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio; r. paprikos;

šiek tiek vandens.

Padažui reikės:

450 ml avižų gėrimo;

50 g sviesto;

3 v.š. viso grūdo spelta miltų.

Kiti ingredientai:

100 g kietojo sūrio;

šiek tiek šviežių petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Smulkiai supjaustome svogūnus ir porus ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Svogūnus ir porus perdedame į kitą puodą.
  2. Keptuvėje pakepiname šiaudeliais sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir baklažanus, beriame prieskonius, druską ir dedame į puodą prie svogūnų bei porų.
  3. Pilame pomidorų tyrę ir troškiname apie 30 min. kol daržovės suminkštės.
  4. Išlydome sviestą, dedame miltus (turi gautis minkšto sviesto konsistencija). Tada pilame avižų gėrimo ir su šluotele maišome, kad nesusidarytų gumuliukai.
  5. Į skardą skirtą lazanijai ant apačios dedame lakštus, pilame padažo, dedame paruoštas daržoves ir galiausiai barstome sutarkuotą sūrį. Tada dedame vėl lakštą, padažą, daržoves, sūrį.
  6. Dedame apie 30 – 40 min į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (priklauso nuo lazanijos storio), iškepus papuošiame šviežiomis petražolėmis ir galima tiekti.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x