Lazanijai reikės:
10 vnt. lazanijos lakštų;
400 g pomidorų tyrės (ar pomidorų padažo);
1 vnt. paprikos (0,5 vnt geltonos, 0,5 vnt. raudonos);
1 vnt. morkos;
1 vnt. baklažano;
0,5 vnt. svogūno;
1/3 vnt. poro;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio; r. paprikos;
šiek tiek vandens.
Padažui reikės:
450 ml avižų gėrimo;
50 g sviesto;
3 v.š. viso grūdo spelta miltų.
Kiti ingredientai:
100 g kietojo sūrio;
šiek tiek šviežių petražolių.
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustome svogūnus ir porus ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Svogūnus ir porus perdedame į kitą puodą.
- Keptuvėje pakepiname šiaudeliais sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir baklažanus, beriame prieskonius, druską ir dedame į puodą prie svogūnų bei porų.
- Pilame pomidorų tyrę ir troškiname apie 30 min. kol daržovės suminkštės.
- Išlydome sviestą, dedame miltus (turi gautis minkšto sviesto konsistencija). Tada pilame avižų gėrimo ir su šluotele maišome, kad nesusidarytų gumuliukai.
- Į skardą skirtą lazanijai ant apačios dedame lakštus, pilame padažo, dedame paruoštas daržoves ir galiausiai barstome sutarkuotą sūrį. Tada dedame vėl lakštą, padažą, daržoves, sūrį.
- Dedame apie 30 – 40 min į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (priklauso nuo lazanijos storio), iškepus papuošiame šviežiomis petražolėmis ir galima tiekti.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!