Ramintos receptas: Įdaryta cukinija su tunu ir daržovėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
cukinija su tunu, daug daržovių, įdaryta cukinija, pietūs sveikiau, Raminta Bogušienė, Sveikatai palankus


Reikės:

3 vnt. minkšta odele cukinijų (apvalios arba pailgos formos);

100 g konservuoto tuno;

1 vnt. morkos;

1/3 vnt. poro;

20 g sviesto;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos;

šiek tiek j. pipirų, ciberžolės, raudonėlio;

šlakelio vandens.

Gaminimo eiga

  1. Apvalios formos cukinijas nuplauname, nupjauname viršūnėlę, išskaptuojame vidurį. O jei cukinija pailga, tai perpjauname per pusę išilgai ir išskaptuojame iš abiejų pusių.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepiname smulkiai supjaustytą porą, tada dedame nuskustą, nuplautą, kubeliais supjaustytą morką ir smulkiai supjaustytos cukinijos vidurį. Galiausiai dedame prieskonius, įpilame verdančio vandens. Paliekame troškintis apie 10-15 min.
  3. Daržovėms išsitroškinus dedame konservuotą tuną, sviestą ir dar paliekame 2-5 min. troškintis.
  4. Visą daržovių ir tuno masę gerai permaišome, imame išskaptuotas cukinijas ir jas įdarome. Jei apvali cukinija, tai ją įdarius uždarome cukinijos kepurėle, o jei cukinija pailga tai tiesiog uždarome kita pailga cukinijos puse.
  5. Kepame apie 30-35 min įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje, šiek tiek ant viršaus apšlaksčius aliejumi bei druska.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x