Tokiu pat principu galima gaminti ne tik vegetariškai, bet ir su mėsa, tik vietoje pupelių dedama smulkinta vištiena ar kalakutiena.
Reikės:
4 vnt. baklažanų;
400 g pomidorų tyrės (arba pomidorų padažo);
400 g garuose konservuotų pupelių;
100 g kietojo sūrio;
1 vnt. didelio svogūno;
1 vnt. paprikos (arba 3 skirtingų spalvų po 1/3);
3 skilt. česnako;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, įvairių priekosninių žolelių ir prieskonių;
Šv. Petražolių| Pateikimui.
Gaminimo eiga
- Išskaptuojame baklažanus ir dedame į orkaitę 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Kol kepa baklažanai ruošiame įdarą. Puode su šiek tiek aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką ir poto paprikas. Vėliau įdedame išskaptuotą baklažano turinį, pomidorų tyrę, šiek tiek druskos, prieskonių ir viską troškiname apie 30 min.
- Troškinimo pabaigoje (likus 10 min.) įdedame konservuotas pupeles ir viską gerai išmaišome.
- Pakeptus baklažanus išimame iš orkaitės, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir įdarome paruoštu troškintu įdaru.
- Sutarkuojame smulkiai sūrį, beriame ant baklažanų ir dedame į orkaitę dar 10-15 min., kol sūris išsilydis. Papuošiame smulkintomis petražolėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!