Bulvės – juk tai beveik nacionalinė Lietuvos daržovė. Jei ji tinkamai paruošta ir valgoma ne kiekvieną dieną gali paįvairinti mūsų racioną, o šaltuoju metų laiku ir sušildyti organizmą. Šis patiekalas lyginant tradicinius lietuvių tarkuotų bulvių patiekalus, dar ir sveikatai palankesnis. Pasijuskite lyg tikroje Ispanijoje ir pasigaminkite tradicinę ispanišką bulvių tortiliją!
Tortilijai reikės:
3 vnt. bulvių;
3 vnt. kiaušinių;
1 vnt. vid. dydžio svogūno;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
keletos šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šiek tiek šviežios kalendros (tinka krapai arba petražolės).
Gaminimo eiga
- Nuluptas ir nuplautas bulves supjaustome kubeliais. Troškiname apie 15 min. įkaitintoje keptuvėjė su šlakeliu aliejaus ir uždegtu dangčiu, maža kaitra, kars nuo karto pamaišydami (troškiname, kol bulvės šiek tiek suminkštės).
- Išimame iš keptuvės bulves, o joje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
- Išplakame kiaušinius, dedame prieskonius, keptus svogūnus, troškintas bulves ir viską sumaišome.
- Visą paruoštą masę dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir troškiname vieną pusę apie 20 min. (priklauso nuo storio) su uždengtu dangčiu, tada verčiame kitą pusę ant lekštės ir perdedame kitą bulvių tortilijos pusę į keptuvę ir dar troškiname apie 10 min. Viską troškiname uždengus dangčiu, žemoje temperatūroje, kad nepridegtų ir reikėtų mažiau riebalų.
- Paruoštą tortiliją puošiame smulkintomis šviežiomis kalendromis ir tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!