Ramintos receptas: Tradicinė ispaniška bulvių tortilija

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
bulvės, bulvių tortilija, greitai paruošiama, ispaniški patiekalai, patiekalai iš bulvių, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, Sveiki pietūs, tortilija

Bulvės – juk tai beveik nacionalinė Lietuvos daržovė. Jei ji tinkamai paruošta ir valgoma ne kiekvieną dieną gali paįvairinti mūsų racioną, o šaltuoju metų laiku ir sušildyti organizmą. Šis patiekalas lyginant tradicinius lietuvių tarkuotų bulvių patiekalus, dar ir sveikatai palankesnis. Pasijuskite lyg tikroje Ispanijoje ir pasigaminkite tradicinę ispanišką bulvių tortiliją!

Tortilijai reikės:

3 vnt. bulvių;

3 vnt. kiaušinių;

1 vnt. vid. dydžio svogūno;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

keletos šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus;

šiek tiek šviežios kalendros (tinka krapai arba petražolės).

Gaminimo eiga

  1. Nuluptas ir nuplautas bulves supjaustome kubeliais. Troškiname apie 15 min. įkaitintoje keptuvėjė su šlakeliu aliejaus ir uždegtu dangčiu, maža kaitra, kars nuo karto pamaišydami (troškiname, kol bulvės šiek tiek suminkštės).
  2. Išimame iš keptuvės bulves, o joje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
  3. Išplakame kiaušinius, dedame prieskonius, keptus svogūnus, troškintas bulves ir viską sumaišome.
  4. Visą paruoštą masę dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir troškiname vieną pusę apie 20 min. (priklauso nuo storio) su uždengtu dangčiu, tada verčiame kitą pusę ant lekštės ir perdedame kitą bulvių tortilijos pusę į keptuvę ir dar troškiname apie 10 min. Viską troškiname uždengus dangčiu, žemoje temperatūroje, kad nepridegtų ir reikėtų mažiau riebalų.
  5. Paruoštą tortiliją puošiame smulkintomis šviežiomis kalendromis ir tiekiame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x