Makaronai – tai puikus energijos šaltinis, jei jie kartu derinyje su baltymais ir daržovėmis galime gauti subalansuotą patiekalą. Prie makaronų puikiai derantys baltymų turintys pieno produktai ir daug maistingų daržovių gali šį patiekalą paversti tinkamu šventinei vakarienei. Išbandykite makaronus įdarytus špinatų ir varškės įdaru!
Patiekalui reikės:
16 vnt. mažų lazanijos lakštų;
400 g pomidorų tyrės (arba pomidorų padažo);
300 g varškės (9 proc.) arba rikotos sūrio;
140 g šviežių špinatų (arba galima šaldytų tik skystį atšildžius reiktų pašalinti);
1 vnt. didelio mocarelos sūrio;
3 skilt. česnako;
50 g kietojo sūrio;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga
- Špinatus susmulkiname ir dedame į įkaitintą keptuvę, palaikome kol neliks skysčio. Pakepiname smulkiai supjaustytus česnakus ant alyvuogių aliejaus.
- Varškę sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu, pakepintais česnakais, prieskoniais bei paruoštais špinatais.
- Lazanijos lakštus, atskirtus vienas nuo kito, trumpai apverdame pasūdytame vandenyje, kad jie taptų lankstesni.
- Pusę reikalingos pomidorų tyrės pilame į kepimui paruoštą formą.
- Imame apvirtą lazanijos lakštą, dedame po kelis šaukštus paruošto įdaro ir susukame formuodami vamzdelius.
- Guldome vamzdelius į kepimo formą, kurioje yra pomidorų padažas, o ant viršaus supilame likusį padažą bei plėšytą mocarelos sūrį.
- Uždengiame folija ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 25-30 min., o tada nuimame foliją ir dar pakepame apie 10 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!