Ramintos receptas: Varškės pudingas su džiovintomis slyvomis

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė
Žymos:
patiekalai iš varškės, Sveika vakarienė, Sveikas užkandis, sveikatai palanki mityba, Sveikatai palankus, Sveiki pusryčiai


Reikės apkepui:

610 g ekologiškos varškės (9 proc. rieb., birios);

5 vnt. (275 g) ekologiškų kiaušinių;

250 g graikiško jogurto (4 proc. rieb.);

95 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);

70 g ekologiškų kukurūzų miltų;

60 g nerafinuoto cukraus;

šiek tiek vanilinio cukraus;

žiupsnelio druskos;

214 g ekologiškų džiovintų slyvų (rūgščios, be sulfitų).

 

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių.
  2. Dedame varškę, jogurtą, kiaušinio trynius, kambario temperatūros supjaustytą gabaliukais sviestą, beriame miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų, gerai viską sutriname iki vienalytės masės.
  3. Kiaušinio baltymus išplakame iki putų konsistencijos.
  4. Galiausiai susmulkiname džiovintas slyvas, dedame į paruoštą apkepo masę ir dar kartą išmaišome.
  5. Paruoštą apkepą dedame į kepimui skirtą indą ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepame 30 – 40 min. su vėjelio funkcija.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x