Reikės apkepui:
610 g ekologiškos varškės (9 proc. rieb., birios);
5 vnt. (275 g) ekologiškų kiaušinių;
250 g graikiško jogurto (4 proc. rieb.);
95 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
70 g ekologiškų kukurūzų miltų;
60 g nerafinuoto cukraus;
šiek tiek vanilinio cukraus;
žiupsnelio druskos;
214 g ekologiškų džiovintų slyvų (rūgščios, be sulfitų).
Gaminimo eiga
- Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių.
- Dedame varškę, jogurtą, kiaušinio trynius, kambario temperatūros supjaustytą gabaliukais sviestą, beriame miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų, gerai viską sutriname iki vienalytės masės.
- Kiaušinio baltymus išplakame iki putų konsistencijos.
- Galiausiai susmulkiname džiovintas slyvas, dedame į paruoštą apkepo masę ir dar kartą išmaišome.
- Paruoštą apkepą dedame į kepimui skirtą indą ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepame 30 – 40 min. su vėjelio funkcija.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!